buna,am si eu o intrebare si as avea nevoie de un raspuns urgent,am un apartament cumparat cu fostul sot prin credit bancar si as dori sa stiu daca se poate face ceva hartie la notar sau avocat prin care sa imi asum raspunderea pt.credit ca sa poata sa imi ramana mie apartamentul pentru ca la banca imi cere un salar mare si nu am ca sa il pot scoate din credit,daca se poate face ceva harti care sa fie valabile si la banca.multumesc
Puteti face un act de partaj voluntar, in temeiul caruia sa va revina apartamentul si obligatia de a achita in continuare creditul.
Acest act, insa, nu va fi opozabil bancii, care va putea pretinde plata si de la sotul dvs., in cazul in care ati ramane restanta cu plata ratelor.
Nu va fi valabila, intrucat hotararea judecatresca pronuntat intr-un proces in care banca nu a fost parte, nu-i va fi opozabila acesteia.
Trebuie sa chemati si banca in judecata in acelasi proces si sa solicitati si obligarea acesteia de a trece obligatiile de plata a creditului pe numele dvs.
Divort amiabil
MariaDrF
Buna seara,
Vreau sa divortez de sotul meu violent. Impreuna cu sotul meu am initiat un credit Prima Casa in 2014. Apartamentul nu se poate vinde timp de 5 ... (vezi toată discuția)