avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

buna,am si eu o intrebare si as avea nevoie de un raspuns urgent,am un apartament cumparat cu fostul sot prin credit bancar si as dori sa stiu daca se poate face ceva hartie la notar sau avocat prin care sa imi asum raspunderea pt.credit ca sa poata sa imi ramana mie apartamentul pentru ca la banca imi cere un salar mare si nu am ca sa il pot scoate din credit,daca se poate face ceva harti care sa fie valabile si la banca.multumesc
Puteti face un act de partaj voluntar, in temeiul caruia sa va revina apartamentul si obligatia de a achita in continuare creditul.
Acest act, insa, nu va fi opozabil bancii, care va putea pretinde plata si de la sotul dvs., in cazul in care ati ramane restanta cu plata ratelor.
buna,as dori sa va mai intreb daca l-as da in judecata si as castiga hartia ar fi valabila la banca ca sa il scoata din credit ?
Nu va fi valabila, intrucat hotararea judecatresca pronuntat intr-un proces in care banca nu a fost parte, nu-i va fi opozabila acesteia.
Trebuie sa chemati si banca in judecata in acelasi proces si sa solicitati si obligarea acesteia de a trece obligatiile de plata a creditului pe numele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj voluntar apartament luat prin prima casă: am primit 1600 de euro de la fostul soț figurez în continuare coproprietar. pot să deschid proces ca să fiu ,,scoasă'' din credit? Desperados Desperados Am o problema mai dificila.apartament credit prima casa.Am facut cu fostul sot un partaj voluntar la notar.Mi a dat doar 1600 de euro,insa eu configurez in ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil MariaDrF MariaDrF Buna seara, Vreau sa divortez de sotul meu violent. Impreuna cu sotul meu am initiat un credit Prima Casa in 2014. Apartamentul nu se poate vinde timp de 5 ... (vezi toată discuția)
Codebitor la un credit in curs si divortata Mioaramio Mioaramio Buna ziua, Pe scurt as dori si eu un sfat, am divortat anul trecut insa am ramas codebitor la un credit de nevoi personale luat de fostul meu sot acum 7 ani ... (vezi toată discuția)