Buna ziua,
Lucrez la o societate comerciala de aproximativ 3 luni si jumatate.La angajare cu acordul meu am stabilit un program de lucru de aproximativ 9 ore si doua sambete cu program de 5 ore,acum lucrez chiar 10-10.3 ore pe zi.In ultima saptamana am lucrat 12 ore pe zi deoarece am avut o colega in CO si am deschis societatea in locul ei si am preluat si sarcinile ei de serviciu. Seful meu mi-a transmis printro alta persoana sa ma prezint la munca in ziua de sambata la un program de 13 ore si duminica la un program de 7 ore.Am refuzat sa ma prezint la lucru deoarece dupa o saptamana foarte incarcata nu mai puteam faca fata.
In unitatea in care lucrez astfel de comportament nu este acceptat si ca urmare seful imi v-a cere sa imi dau demisia.Bineinteles ca nu voi face acest lucru iar el v-a cauta o portita legala pentru a scapa de mine.
Va rog sa imi spuneti in ce conditii pot pleca din unitate in asa fel incat,eu care vin din somaj as putea sa imi reiau somajul de unde am ramas? Cu ce articol ar trebui desfacut contractul meu de munca pentru a-mi relua somajul? Se mai poate acest lucru in conditiile date?
Va multumesc pentru raspuns.
Am intat in somaj,dupa 3luni m-am angajat .In acea perioada am primit si oferta sefilor mei actuali si am parasit jobul respectiv in perioada de proba angajandu-ma la noul loc de munca unde am incheiat un contact pe perioada nedeterminata cu proba 90 zile. Am inregistrat si primul si al doilea CM la ANOFM de sector si deaceea va intrebam daca este posibila reluarea somajului
Daca este pe durata nedeterminata, atunci nu mai este posibila reluarea platii indemnizatiei de somaj ... in acest caz, va trebui sa constituiti un nou dosar pentru somaj.
1. Din Datele prezentate de dvs. reiese ca nu veti putea beneficia de indemnizatie de somaj decat dupa ce veti face iar 12 luni cotizate la somaj.
2. Iata ce spune Legea 76/2002: Art. 34.
(1) Somerii prevãzu?i la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemniza?ie de ?omaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condi?ii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
... Art.37.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
(2) Perioadele care reprezinta stagiu de cotizare si care au fost utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj, prevazute la alin. (1), se iau in considerare la stabilirea stagiului de cotizare in functie de care se stabileste perioada pentru care se acorda indemnizatia de somaj si cuantumul acestui drept, prevazut la art. 39.