avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj -demisie -somaj ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj -demisie -somaj ?

M-am angajat pe 7 -02-2013 Am semnat demisia pe 8 -02- 2013. contract pe durata nedeterminata mentionez ca acum sunt in somaj .cauza demisiei ; sa lucrezi 24 ore dupa care seful zice ca trebuie sa raman la munca ca nu are om .eu iam zis ca nu pot mai am si eu familie casa masa .seful =foarte bine da-ti demisia ,de aici a pornit discutia. mentionez ca nu am dus nici o adeverinta de angajare la somaj . intrebare ? mai am dreptul la somaj in cazul de fata ? va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2013
margelatu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:22, 19 Februarie 2013
1. Daca in timp ce erati in somaj indemnizat ati incheiat un contract individual de munca (CIM) pe perioada nedeterminata atunci a incetat plata indemnizatiei de somaj.

2. Pentru a beneficia din nou de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni mpremergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj trebuie sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj;
- tineti cont si de prevederile Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art.37.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
...
Chiar daca nu ati dus la AJOFM copia c.i.m. , acestea au acces la baza de date a registrului de evidenta al salaratilor (REVISAL) si pot constata faptul ca in data de 07.02.2013 ati incheiat un c.i.m. pe durata nedeterminata, ceea ce duce la incetarea platii indemnziatiei de somaj.
Nu sunt eu de vina ca am lucrat 24 ore dupa care mi se spune sa lucrez inca 24 ore ca nu are om in postul respectiv , seful= daca nu vrei sa lucrezi 24+24 =48 ore dute acasa baietica ca gasim noi alt fraier. Sa incalcat grav programul de lucru care era scris in contractul de munca . codul muncii nu mai spun, la calcat efectiv in picioare. programul de lucru era 8-16 = 8 ore. Am intrebat o avocata ce fac in situatia asta ; raspuns = nu faci nimic , contractul este NUL.
Nulitatea unui c.i.m. nu este asa cum v-a spus acea avocata ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare somaj dupa angajare cu cim perioada nedeterminata si incetare in perioada de proba DoraVasile DoraVasile Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face si daca se mai poate face ceva in situatia mea, care se prezinta astfel: Am beneficiat de somaj o ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? viu viu Anul trecut in octombrie am fost disponibilizata de la o firma. Mi-am depus dosarul de somaj in noiembrie, avand dreptul de somaj 9 luni. In februarie anul ... (vezi toată discuția)
Nu va lasati folositi ! mb_mihaela mb_mihaela Buna ziua, Lucrez la o societate comerciala de aproximativ 3 luni si jumatate.La angajare cu acordul meu am stabilit un program de lucru de aproximativ 9 ... (vezi toată discuția)