avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... model caracterizare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

model caracterizare

buna ziua,am si eu o intrebare;Baiatul meu este arestat preventiv pt un furt auto calificat,este la prima abatere si vrem sa stim cum se face o caracterizare din partea a 2 vecini pt dosar.multumesc anticipat!:)
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 23:54, 21 August 2011
Caracterizarea inculpatului conteaza destul de putin in instante. Din punctul meu de vedere acest lucru este de inteles.
Cu toate acestea, o caracterizare ar trebui sa scoata in evidenta trasaturile pozitive de caracter ale inculpatului, comportamentul sau in societate si legaturile sale cu comunitatea din care face parte.
Caracterizarea trebuie sa fie concisa si sa transmita 2- 3 idei principale despre inculpat.
Feriti/va de exagerari.

Concret, vecinii ar putea scrie ceva de genul:
"Il cunosc pe domnul XY de mai bine de n ani deoarece locuim in acelasi cartier / bloc / strada.
De- a lungul timpului domnul XY s- a dovedit a fi o persoana corecta si cinstita si a dat dovada de spirit civic. Este o persoana manierata, politicoasa si binevoitoare.
In multe ocazii a ajutat batranii / copii din cartier motiv pentru care este deosebit de apreciat de catre acestia. etc."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caracterizare persoana ioamunt ioamunt Buna ziua, Nepotul meu a fost arestat. Pentru recurs ne-au cerut o caracterizare a acestuia. Precizez ca are 18 ani. Cum ar trebui sa sune aceasta ... (vezi toată discuția)
Reguli de politete ContSters167247 ContSters167247 [b]Silvana[/b] a scris [quot]Regulile de politete de acum un secol erau foarte stricte: saluturile trebuiau pronuntate in mod corect – ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta cineva???? florinash1972 florinash1972 Buna seara, Am si eu o problema ca majoritatea celor care pun intrebari...am un frate minor,a implinit 16 ani pe 07 ian 2009,care a facut unele fapte impreuna ... (vezi toată discuția)