Am o societate cu 7 angajati. La un control ITM, doua dintre angajate au dat date eronate despre data angajarii lor. Una dintre ele a spus ca este angajata din 26.07.2011 desi era angajata din 25.07.2011(cu toate formele intocmite si comunicare REVISAL) , iar cea de a doua a comunicat ca este angajata din 25.07.2011, desi era angajata din 28.07.2011 .
Controlul era de tip "campanie"...Le-am explicat celor de la ITM ca la fel de bine cum a gresit prima salariata, putea sa greseasca si a doua salariata (pentru care mi-au aplicat ameda de 10.000 ron)
Va rog sa ma credeti ca dosarul fiecarui angajat era complet. (cu toate modificarile survenite in perioada 01.05.2011-14.06.2011-pana la zi)
Nu l-am lasat pe patron sa semneze. (I-am recomandat ). Nu a semnat.
Nu mai spun ca si primul P.V. a fost eronat, au schimbat procesul verbal, cel de-al II-lea continea tot asa, date eronate...5 CIM partiale si 4 CIM pe durata determinata...can de fapt real si corect erau fix invers...Nu am mai dat la corectat, pentru ca intre timp a revenit colegul doamnei sa-i spuna ca a transmis date eronate la Bucuresti (dar ma rog...e bucataria lor...au voie sa greseasca...noi NU).
Asadar, am plecat fara sa semnam PV.
Dupa vreo 4 zile, ma suna patronul, spunandu-mi ca domnii de la ITM au adus si PV (cel rosu) si ca l-au convins ca nu ar avea nici un castig de cauza daca ar face contestatie!
Pai asa poate oricine sa declare ca e angajat din 2001 si sa i se reconstituie vechimea!
Ce sanse de castig ar fi avut?
Va inteleg nedumerirea dvs , insa va pun o intrebare retorica , de ce acele angajte nu cunosc data exacta a angajarii ? ..... singura varianta este sa contestati in instanta si sa solicitati si proba cu martori .
Puteati foarte bine sa faceti plangere contraventionala la procesul verbal de constatare a contraventii in termen de 15 zile de la data comunicarii acestui act administrativ, si cu un probatoriu temeinic aveati toate sansele de castig.
Plangerea contraventionala ar fi suspendat executarea pana la solutionarea definitiva si irevocabila a plangerii contraventionale.
Odata cu publicarea micii reforme in justitile plangerile contraventionale devin irevocabile la fond eliminandu-se astfel recursul ca si cale extraordinara de atac.
Aduceati in instanta de judecata copii conforme cu originalul de pe contractele individuale de munca a angajatiilor(in speta) si astfel demontati totalitatea dispozitiilor procesului verbal de constatare a contraventiei.
Am facut (ulterior) un sondaj (scris). Si nu numai la aceasta societate (speriata fiind de o asemenea amenda).
Fiecare angajat a dat in scris cu totul alta data (una imaginara), cand in sus si cand in jos, celei reale. Eu ii inteleg. Unii, daca-i iei repede, nu stiu nici cand s-au nascut.
Le-am recomandat sa nu mai dea declaratii scrise, numai in prezenta avocatului!
Cred ca am procedat corect....nu jur:(
Domnule Butucaru, asa l-am sfatuit..dar nu m-a ascultat...Acum sunt convinsa ca aveam dreptate! Va multumesc.
Freeelis, multumesc! Mereu pe baricade!
Corina, intr-adevar sondajul tau este bine intocmit ... in repezeala aceea, multi angajati se pierd si declara altceva ... insa in instanta sub juramant trebuie sa declare adevarul ..ei pot invoca emotivitatea in fata unui organ de control sau pierderea capacitatii de concentrare cand sunt luati prea repede ...
Pai nu va mai spun ca au declarat, in scris,ca au o colega numita DRAGA. Era porecla uneia care nu era atunci in schimb, doar ca ea se numea cu totul altfel, si avea dosarul in regula!
Cred ca normal ar fi sa nu dea nici o declaratie!
Contestatie pv itm
roxanabra1
buna ziua
in data de 3 -10 s-au prezentat la sediul firmei 2 inspectori itm impreuna cu politistul de sectie . au fost gasiti 2 angajati din cei 4 carora li ... (vezi toată discuția)