avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Am primit o amenda de la politia locala in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Am primit o amenda de la politia locala in urma unei ...

Buna ziua! Am primit o amenda de la Politia Locala Constanta in urma unei 'dispute' (daca o pot numi asa) cu un politist local pe baza ca am intrat intr-o intersectie inchisa pentru asfaltare (total eronat in conditiile in care muncitorii erau pe trotuar, nu exista niciun indicator / semn cum ca acolo se lucreaza si nici politistul in cauza nu era in intersectie pentru dirijarea traficului). Intrebarea este urmatoarea: Procesul verbal este nul in conditiile in care ora este eronata si numarul de inmatriculare scris gresit? Tin sa precizez ca dansul mi-a dat amenda pe baza articolului 8 pct. 1 din HCL 77/2021 si sanctionat de articolul 18 din HCL 77/2021. Iar ca un plus, daca as avea castig de cauza in situatia de fata, m-ati putea ajuta pentru formularea contestatiei? Va multumesc anticipat, Bogdan!
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2024
BogdanStefan1, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 04:45, 24 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ora și nr. de înmatriculare sunt trecute greșit, procesul-verbal este nul.
acest răspuns util
Buna ziua, daca atat ora cat si numar de inmatriculare sunt gresit completate in cuprinsul procesului-verbal, atunci acesta este nul insa pentru anularea procesului-verbal este necesar sa formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea procesului-verbal. Apelati la un avocat pentru a va ajuta cu redactarea plangerii contraventionale, ocazie cu care va verifica daca sunt si alte motive de nulitate, urmand ca dvs. sa va recuperati onorariul platit pentru aceste servicii juridice prin hotarare judecatoreasca.
acest răspuns util
Nu este caz de nulitate absoluta, prin urmare instanța va decide în acest caz de nulitate relativa. Ma tem ca ora consemnată greșit va fi doar o simpla eroare materială care nu produce nici un efect, din moment ce data e corecta, cât despre numărul de înmatriculare scris greșit nu știu dacă are o asa mare influență, din moment ce ați fost identificat corect drept contravenient prin nume, prenume, CNP, adresa. Nu masina a săvârșit fapta.

Nu am fost indentificat corect, procesul verbal a fost intocmit in lipsa mea iar masina este pe numele tatalui meu. Amenda a venit pe numele lui, CNP-ul lui si adresa lui insa la volan am fost eu.
acest răspuns util
Asta e cu totul altceva, plingerea contraventionala trebuie depusa de tatal dvs. si e suficient sa aiba un martor care sa declare ca la data si ora respectiva se afla in alta parte si sa ceara anularea PV de contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal viteza bgdan bgdan Buna ziua, va rog sa ma ajutati in solutionarea urmatoarei probleme: - sambata am fost oprit pentru depasirea vitezei, pe buna dreptate. In procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Nr inmatriculare completat gresit pe pv wxywxywxy wxywxywxy am si eu nevoie de sfatul vostru,vinei pe 29,05,2009 veneam pe Iuliu Maniu dinspre Apaca catre Cotroceni si la intersectia cu Bdul Geniului erau 2 garcea care ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie eronata Srb Srb Cand am fost sa platesc taxa pentru casa...mi s-a atras atentia ca am o amenda de circulatie si ca nu vor sa imi ia banii pana nu platesc mai intai acea ... (vezi toată discuția)