avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua, va deranjez si eu cu cateva intrebari. Sunt casatorita si am un copil . As dori sa stiu in cazul unui divort ce sanse as avea sa primesc custodia copilului . In cel de-al doilea rand casa este trecuta pe numele amandurora. Avem multe datorii la banci dar doar una dintre ele este pe numele amandurora. Celelalte sunt pe numele lui. Ce s-ar intampla in cazul divortului? Cum s-ar imparti acestea? Dar casa ? Tin sa precizez ca sotul meu nu vrea sa-mi dea divortul. Asadar, nu exista posibilitatea de a ajunge la o intelegere. Si as dori sa mai stiu cam care este onorariul unui avocat in acest caz. Multumesc anticipat! Astept raspunsul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: ralukgrigore , utilizator 20:12, 21 August 2011
Buna ziua si dumneavoastra. E regretabil ca se ajunge la asemenea situatii, dar cateodata nu se poate in alt mod. Astfel, daca dumneavoastra doriti sa intentati procesul de divort, veti formula aceasta actiune din culpa exclusiva a sotului, cu incredintarea minorului catre dumneavoastra. In ceea ce priveste incredintarea minorului, in cadrul actiunii de divort se va face o ancheta sociala de catre Serviciul Autoritatea Tutelara din cadrul Primariei ultimului domiciliu comun sau/si domiciliului pe care il aveti acum, prin care se va stabili daca minorul este ingrijit si i se asigura toate conditiile pentru buna crestere si dezvoltare, daca posibilitatile materiale sunt prielnice cresterii acestuia, precum si daca din punct de vedere social si moral minorul se va dezvolta in mod armonios daca ar fi incredintat catre dumneavoastra. In ceea ce priveste bunurile, daca doriti sa solicitati si partajul in cadrul aceleasi actiuni, bunurile comune reprezinta tot ceea ce sotii au dobandit in timpul casatoriei, atat active cat si pasive, astfel incat se va incerca partajarea in mod egal a acestora. In cazul apartamentului sus mentionat, instanta, la solicitarea partilor, va putea sa acorde unuia dintre soti apartamentul in natura, iar celalalt sot va urma a plati o suma de bani lunar - numita sulta. Onorariile difera, de la avocat la avocat, una ar fi sa va duceti la un cabinet mai mic, care practica onorarii acceptabile si alta ar fi daca ati merge la o societate de avocatura recunoscuta, care practica onorarii putin mai mari. Astfel, ramane la aprecierea dumneavoastra, sumele variind intre 600 lei si putand ajunge chiar la 1500 - 2000 lei. Cu stima.
Va multumesc pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - am nevoie de avocat? GabituD GabituD Buna ziua.Am nevoie de un sfat de la domniile voastre. Sotia a deschis actiune de divort si vreau sa stiu daca am neaparat nevoie de un avocat si in ce ar ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj cris-cris cris-cris Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Divort elninio2010 elninio2010 vreau sa divortez, atat eu cat si sotia suntem de acord,avem un copil minor(7ani),avem un apart. in rate prin banca, platim rate la el ,ne-am inteles atat in ... (vezi toată discuția)