O persoana si-a facut un abonament pt. un telefon mobil in baza contractului de casa. De cateva luni persoana n-a mai platit factura din motive obiective.
Ce se va intampla? I se va pune oprire pe salariu sau i se va executa silit casa?
Suma restanta este mica(200 ron).
Sa plateasca esalonat suma, sa dea cat poate, cand poate, altfel se vor pune penalizari. Nu va fi executat, dar i se va pune propire pe salariu la un moment dat
Buna seara !
In caz de neplata se va trece la executarea silita , modalitatea cea mai probabila de recuperare fiind cea a propririi venitulor de natura salariala (daca exista) .
Casa nu se poate pune proprire pe salar , dar daca intra firma de recuperare se va ridica suma ffoarte mult Incercati sa platiti esalonat la firma de telefonie Eu am patit lafel din 50 roni am ajuns la 510 roni Firma de recuperare executa silit nu casa ci bunuri din casa si sint perfect legali
Indiferent care este izvorul datoriei (neplata facturii telefonice, a ratei la banca, nerestituirea unui imprumut, neplata cotelor de intretinere etc) si indiferent care este cuantumul acesteia, debitorul raspunde cu intreaga sa avere.
Creditorul are dreptul exclusiv de a opta cu privire la modalitatea de executare silita si cu privire la bunurile asupra carora urmeaza a se efectua aceasta.