avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... neplata mobil
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

neplata mobil

O persoana si-a facut un abonament pt. un telefon mobil in baza contractului de casa. De cateva luni persoana n-a mai platit factura din motive obiective.
Ce se va intampla? I se va pune oprire pe salariu sau i se va executa silit casa?
Suma restanta este mica(200 ron).
Cel mai recent răspuns: alexandruteutisan , utilizator 20:20, 23 August 2011
Sa plateasca esalonat suma, sa dea cat poate, cand poate, altfel se vor pune penalizari. Nu va fi executat, dar i se va pune propire pe salariu la un moment dat
Buna seara !
In caz de neplata se va trece la executarea silita , modalitatea cea mai probabila de recuperare fiind cea a propririi venitulor de natura salariala (daca exista) .
Casa nu se poate pune proprire pe salar , dar daca intra firma de recuperare se va ridica suma ffoarte mult Incercati sa platiti esalonat la firma de telefonie Eu am patit lafel din 50 roni am ajuns la 510 roni Firma de recuperare executa silit nu casa ci bunuri din casa si sint perfect legali
De ce sa execute bunuri din casa? Contractul nu a fost incheiat pe baza acestora.
Indiferent care este izvorul datoriei (neplata facturii telefonice, a ratei la banca, nerestituirea unui imprumut, neplata cotelor de intretinere etc) si indiferent care este cuantumul acesteia, debitorul raspunde cu intreaga sa avere.
Creditorul are dreptul exclusiv de a opta cu privire la modalitatea de executare silita si cu privire la bunurile asupra carora urmeaza a se efectua aceasta.

Alte discuții în legătură

Factura neplatita - penalitati, esalonare tytovici tytovici de cativa ani nu mi-am platit o factura de 650 lei la un operator de telefonie mobila acum am primit o instintare de la o firma de recuperare care imi spune ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita ivanov teodora ivanov teodora Va rog mult ajutati-ma. Am avut un credit de nevoi personale fara garantii si nu am mai putu platii ratele. Azi am fost sunata ca maine sa fiu acasa ca vine ... (vezi toată discuția)
Telefonia mobila si prescriptia word12 word12 buna la voi si ma bucur ca existati..! acum cam 5 ani am avut abonament la [editat] si mi-a venit sa platesc cam 660 ron,dar eu nu am vb de respectiva suma si ... (vezi toată discuția)