avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... neplata mobil
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

neplata mobil

O persoana si-a facut un abonament pt. un telefon mobil in baza contractului de casa. De cateva luni persoana n-a mai platit factura din motive obiective.
Ce se va intampla? I se va pune oprire pe salariu sau i se va executa silit casa?
Suma restanta este mica(200 ron).
Cel mai recent răspuns: alexandruteutisan , utilizator 20:20, 23 August 2011
Normal ca nu va ezecuta casa , ea valoraza cu mult mai mult de 200 ron Dar daca vreti , firma de recuperare va ezecuta silit , va poate scoate casa la licitatie , isi opreste suma lor si restu vi da dumneavoastra Dar nu-i intereseaza sa scoata un pret bun Si cred ca nu va convine sa fie falorificata casa la un pret de 50-75% din valoarea ei , alegeti dumneavoastra modalitatea de plata a telefonului , care ori cum va trebui platit Chiar si dupa 10 ani cu penalitati cu tot , care cresc in continu
Firma de telefonie va astepta 12 luni sa platiti debitul la care se adauga penalizari dupa care il va cesiona catre o firma de recuperari care va adauga si ea penalizari.

In momentul in care firma considera ca suma este destul de mare initiaza actiunile de intimidare si daca acestea nu au efect actioneaza in instanta pentru executarea silita.

Daca aveti un venit permanent va putea pune poprire pe 30% din venit. n cazul in care nu aveti un venit, firma va executa silit pentru inceput orice bun mobil pe care il detineti (masina, veioza, televizor, calculator, laptop, fier de calcat, mese, scaune, paturi, etc) pentru a acoperii debitul si daca acestea nu acopera debitul se va scoate la licitatie imobilul.

De retinut ca termenul de prescriptie este de 3 ani care se suspenda prin orice act procedural.
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Alex_munteanu E vorba de 3 ani de la ultima instintare Din momentu in care iti trimite o noua instintare se deruleaza din nou termenu de 3 ani si tot asa , dobinda tot creste ,creste Caz concret EU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura neplatita - penalitati, esalonare tytovici tytovici de cativa ani nu mi-am platit o factura de 650 lei la un operator de telefonie mobila acum am primit o instintare de la o firma de recuperare care imi spune ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita ivanov teodora ivanov teodora Va rog mult ajutati-ma. Am avut un credit de nevoi personale fara garantii si nu am mai putu platii ratele. Azi am fost sunata ca maine sa fiu acasa ca vine ... (vezi toată discuția)
Telefonia mobila si prescriptia word12 word12 buna la voi si ma bucur ca existati..! acum cam 5 ani am avut abonament la [editat] si mi-a venit sa platesc cam 660 ron,dar eu nu am vb de respectiva suma si ... (vezi toată discuția)