avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA de plata stabilit suplimentar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA de plata stabilit suplimentar

In urma CIF s-a stabilit prin RIF si decizie de impunere plata unei obligatii de plata suplimentare (TVA). Intrebarea mea este daca aceasta suma se va trece in decontul TVA sau se plateste direct avand in vedere ca ea este deja inregistrata in fisa contribuabilului? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mirelanicola.72 , utilizator 06:36, 25 August 2011
Nu se inscrie in decont diferenta de TVA de plata stabilit de organele de control, pentru care nu este reglementata includerea in acesta.
Dar daca aceasta suma nu este achitata pana la data depunerii decontului? Se va trece in formularul 300 la rd.34? Multumesc.
Incepand cu anul 2011, daca decizia de impunere este comunicata pana la data depunerii decontului, sumele suplimentare de plata stabilite prin actul administrativ fiscal se preiau in decontul de taxa la randul 34 , numai daca sunt neachitate.

In situatia in care la data depunerii decontului decizia este comunicata si debitul stabilit achitat, sumele nu se preiau in decont.
situatia se prezinta astfel: decizia de impunere a fost comunicata la data de 09.08.2011, iar debitul este scadent la data de 05.09.2011. Daca acesta nu se achita pana la aceasta data, suma restanta de plata va fi inregistrata in decontul de tva, la data intocmirii acestuia?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
mirelanicola.72, utilizator
Da, suma va fi declarata in randul 34, chiar daca creanta fiscala este inregistrata in evidenta fiscala deoarece obligatia de plata care se va inregistra in evidenta este suma din randul 32.

Alte discuții în legătură

Decizia de impunere in urma inspectiei fiscale kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Am avut un control fiscal in urma caruia am primit o Decizie de Impunere cu un impozit pe profit suplimentar de 704 lei cu dobanzi de 196lei si ... (vezi toată discuția)
Solicitare rambursare tva-decont ramona chisalita ramona chisalita Buna seara. In situatia in care, ca urmare a solicitarii rambursarii TVA, s-a stabilit de catre inspectorii de la finante ca o parte din TVA nu este ... (vezi toată discuția)
Regularizari taxa colectata cristyna_i cristyna_i Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca la primul decont depus vreodata la o firma privind taxa pe valoare adaugata se face regularizaretaxa colectata. ... (vezi toată discuția)