avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA regularizari taxa colectata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

regularizari taxa colectata

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca la primul decont depus vreodata la o firma privind taxa pe valoare adaugata se face regularizaretaxa colectata. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristyna_i , utilizator 15:44, 10 Octombrie 2012
Am o porprire pe cont consecinta celor mentionate mai sus, poate exista asa situatie?
Nu stie nimeni?
Conform instructiunilor pentru completarea formularului 300 "Decont TVA",la rd.16 din decont unde se trec regularizari taxa colectata,sunt evidentiate sumele rezultate din din corectarea informatiilor de la rd.9,10,11si 12 din deconturile anterioare si alte regularizari.
Deci,nu prea este posibil sa se face regularizari taxa colectata la primul decont depus de firma.Pentru poprirea pe cont,trebuia sa primiti o comunicare cu motivul pentru care s-a trecut la o astfel de decizie si in baza carui articol din Codul de procedura fiscala,sau al unui alt act normativ s-a instituit poprirea.
Eu am fost la Finante si mi s-a explicat ca la primul decont nu se fac regularizari, este logic prin termen de "regularizare" se intelege ca este vorba de a corecta ceva anterior. Problema este ca am conturile blocate pe o suma uriasa si activitatea economica este pusa in real pericol, totala imposibilitate de desfasurare.
Din cate stiu eu puteti face cerere de corectare erori din decontului de tva .
Decontul gresit
Jurnal de vanzari pentru perioada declarata
Jurnal de cumparari

Alte discuții în legătură

Decont tva carmen10 carmen10 la declaratia 300 din decembrie , am prins si valoarea bonurilor fiscale pentru TVA, si am inteles ca nu trebuie, decat daca am factura fiscala, ca altfel nu ... (vezi toată discuția)
Am gresit!va rog ajutati-ma! emilia73 emilia73 Din vina mea, nu am inregistrat cateva bonuri fiscale emise de casa de marcat.Bonurile sunt din februarie, aprilie si iunie.Ce ma fac?Se modifica vanzarile, ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva lilicu lilicu in decontul lunii aprilie 2013 am gresit decontul de tva . Nu am trecut sume nici la tva colectat si nici la tva deductibil. Am solicitat rambursare de tva si ... (vezi toată discuția)