avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie si alocatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie si alocatie

buna ziua
ma numesc cristina si am si eu o intrebare
sunt in concediu ptr. crestere copil pana la 2 ani , si am ramas insarcinata cu al doilea ! primul copil face 2 ani in luna octombrie 2011 as vrea sa stiu daca pentru al doilea copil mai primesc indemnizatia si alocatia daca il nasc in aprilie 2012
va multumesc frumos
apropo lucrez la o firma de 6 ani !:D
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 22 August 2011
BUna dimineata !
In conditiile spetei expuse , veti beneficia de indemnizatie crestere si ingrijire copil pt al doilea copil cu conditia depunerii documentelor necesare in termen . Alocatia o veti primi cu data nasterii , indemnizatia o veti lua pt 1 copil .
multumesc pentru raspuns
dar mai am o nelamurire ? primul copil implineste 2 ani anul asta in octombrie2011 sipe al doilea il nasc anul viitor in aprilie 2012 ! trebuie sa ma intorc si la servici anul acesta ! au dreptul sa ma de-a afara ? dupa cat timp? si cat trebuie sa ma lucrez la ei?
va multumesc din suflet
Intrucat, pentru primul copil sunt incidente prevederile oUG nr.148/2005, la revenirea din CCC exista posibilitatea sa fiti concediata ... insa o data cu cererea de revenie, puteti sa instiintati angajatorul ca sunteti insarcinata din nou , fapt ce v-ar aduce protectia prevazuta de art.60 C.mun., precum si a art.21 din OUG nr.96/2003 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil nfapd nfapd am o fetita care implineste 2 ani pe 07.07.2007, cand trebuie sa ma intorc la munca. tocmai am aflat ca sunt din nou insarcinata si ca trebuie sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Concediul pt cresterea copilului -prelungit Ramona24 Ramona24 Buna tuturor! Am nascut in iulie 2008, deci copilul meu are momentan 10 luni jumatate! Am ramas din nou insarcinata,iar pana cand o sa nasc al ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil lala1307 lala1307 Am si eu o dilema..sunt insarcinata in 7 luni si lucrez la o societate de telefonie fixa de 6 luni..ar trebui sa intru in concediu prenatal incepand cu 31 ... (vezi toată discuția)