avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum trebuie procedat ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum trebuie procedat ?

Buna ziua,

In urma hotaririi definitive data de Tribunal, am obtinut cota-parte pe un teren si deoarece acesta a fost un recurs si nu eu am initiat actiunea, reclamantii au primit sentinta de a achita cheltuielile de judecata prin judecarea recursului si cistigarea acestuia de catre mine.
1 dintre reclamanti a platit jumatatea sa prin mandat postal, celalalt nu doreste sa-si plateasca datoria.
Ceeace doresc sa aflu sint urmatoarele:

1. Care sint pasii pentru a putea sa-mi recuperez si datoria de la cel de-al doilea reclamant tinind cont ca acesta nu doreste sa plateasca ?

2. In cazul in care apelez la un executor judecatoresc cine plateste comisionul acestuia ? Deoarece suma de recuperat este mica - aprox. 500 Lei - nu stiu cit ar costa toata afacerea si daca merita. Se poate imputa recalmantului comisionul executorului ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLEMENT PINTILIE , Consilier juridic 09:53, 22 August 2011
Executarea silita a hotararei judecatoresti definitive si irevocabila!
Mergeti la un executor judecatoresc care-l notifica pe datornicul dv!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acociatia de proprietari refuza aplicare hotararilor judecatoresti saucheaionica saucheaionica Asociatia de proprietari ma dat in judecata in anul 2002 pentru restante la intretinere,am castigat procesul ca si pe urmatoarele ( apoi am dat eu asociatia in ... (vezi toată discuția)
Asociatia de propietari daiora daiora Buna ziua am o hotatire judecatoreasca definitiva impotriva asociatiei de propietari.Cum imi pot recupera costurile? Am demarat executarea silita ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecatã stabilite ºi la fond, ºi în recurs ContSters271857 ContSters271857 daca se dau de instanta de judecata cheltuieli cu avocatu 100 lei la tribunal iar la recurs scrie definit si irevocabil 1500 cheltuieli cu avocatu trebuiesc ... (vezi toată discuția)