avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxe
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxe

Buna ziua,a-si dori sa stiu daca este cineva din judetul Vaslui care a recuperat taxa auto de prima inmatriculare?
Cel mai recent răspuns: lloryshyka , utilizator 11:15, 24 August 2011
Dupa decizia Curtii de Justitie a Comunitatii Europene pronuntata in aprilie anul acesta, taxa auto ar trebui sa se recupereze la orice instanta, intrucat aceasta hotarare este obligatorie pentru toate instantele din tara si pentru toti judecatorii. Incepeti demersurile pentru recuperarea acestei taxe pentru ca veti avea castig de cauza.Procedura este urmatoarea:
1. prima data formulati o cerere de restituire a taxei catre Administratia Financiara unde ati achitat-o. Depuneti la aceasta cerere: decizia de calcul, chitanta, cartea de identitate a masinii, cartea dvs de identitate toate in copie.
Asteptati sa primiti raspunsul Finantelor. Termenul legal pana la care va pot raspunde este de 45 zile de la inregistrarea cererii.
2. dupa ce ati primit raspunsul de la Finante sau au trecut 45 de zile si nu ati primit acest raspuns, veti formula actiunea in instanta pe care o veti depune la Tribunalul de la sediul paratelor - Administratia Financiara, Directia Finantelor Publice Vaslui. Solicitati prin actiune restituirea taxei de poluare/prima inmatriculare, acordarea dobanzii fiscale si a cheltuielilor de judecata. Taxa de timbru este de 39 lei si timbru judiciar de 0,3 lei. Anexati cererii de chemare in judecata: - raspunsul Finantelor, cererea de restituire depusa la Finante, decizia de calcul, chitanta, cartea de identitate a masinii, documentele de provenienta din strainatate, traducerea acestora, copie cartea dvs de identitate.
Succes!
Exista vreun model de cerere?
Mentionez ca autovehicolul a fost inmatriculat in data de 03.03.2010 si s-a platit o taxa de 7765lei,la cat ar ajunge anorariul unui avocat intr-un astfel de proces?
Onorariile avocatilor nu sunt fixate printr-un act normativ. Fiecare avocar isi stabileste individual onorariul. Cererea nu are un model tip, ea se va redacta in functie de caracteristicile autovehicului, decizia de calcul si celelalte elemente. Luati legatura cu un avocat care sa sa reprezinte, si tinand cont de valoarea taxei nu cred ca onorariul poate fi exagerat de mare.
Va multumesc mult pentru raspuns,am luat legatura cu un avocat de aici si nu ne-a dat nici o sansa...de aceea sunt putin nedumerita si vioam sa stiu daca a mai avut un astfel de proces in judet.

Alte discuții în legătură

intrebare recuperare taxa alina1968 alina1968 Buna ziua! Am inmatriculat masina pe 26.07.2011. Este un PEUGEOT din 2008 cu filtru de particule si am platit o taxa de 2.849,00 lei. Cum fac cererea de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto VS_ABUTOAIEI VS_ABUTOAIEI Am achizitionat autoturism Mercedes Vito in anul 2009, mai exact in ianuarie. Masina era noua din anul 2008. Sistemul de achizitionare leasing. Firma de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare BiancaIubi BiancaIubi Pot sa recuperex taxa de poluare platita in noiembrie 2010? Daca da, care sunt pasii care trebuie urmati? Va multumesc (vezi toată discuția)