avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Intrebare recuperare taxa
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Intrebare recuperare taxa

Buna ziua!
Am inmatriculat masina pe 26.07.2011. Este un PEUGEOT din 2008 cu filtru de particule si am platit o taxa de 2.849,00 lei. Cum fac cererea de recuperare? Pe suma totala sau bifez a treia casuta din modelul de cerere de pe forum?
Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: alina1968 , utilizator 11:19, 12 August 2011
Taxa auto se recupereaza intregral.
Procedura:
1. Formulati o cerere de restituire a taxei catre Administratia Finantelor Publice de la domiciliul dvs. Solicitati restituirea pe motiv ca aceasta taxa este discriminatorie fata de prevederile comunitare.
Asteptati sa vi se comunice raspunsul de la Finante. De regula acest raspuns este negativ, in sensul ca nu vor fi de acord sa va restituie taxa. Termenul maxim de raspuns este de 45 de zile.
Nu exista un formular tip pentru aceasta cerere de restituire, dar daca ati gasit un model il puteti utiliza. Cererea o depuneti in doua exemplare, din care unul il veti pastra dvs. avand nr. de inregistrare pe el.
Anexati: - decizia de impunere, chitanta de plata a taxei, cartea de identitate a masinii, copie buletin.
2. Dupa ce ati primit raspunsul de la Finante, sau au trecut 45 de zile veti formula cererea de chemare in judecata pe care o veti inregistra la Tribunal.
Anexati urmatoarele acte: - cererea de restituire pe care ati depus-o la Finante, - raspunsul primit de la Finante, - decizia de calcul, - chitanta, - actele de provenienta din strainatate ale masinii, - traducerea acestor acte, - cartea de identitate a masinii.
Taxa de timbru este de 39 de lei si timbru de 0,3 lei.
Multumesc pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe lloryshyka lloryshyka Buna ziua,a-si dori sa stiu daca este cineva din judetul Vaslui care a recuperat taxa auto de prima inmatriculare? (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto VS_ABUTOAIEI VS_ABUTOAIEI Am achizitionat autoturism Mercedes Vito in anul 2009, mai exact in ianuarie. Masina era noua din anul 2008. Sistemul de achizitionare leasing. Firma de ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto BucurCristian BucurCristian Buna ziua, Am cumparat in 2007 un VW Passat fabricatie 2005 pentru care am platit in 30.07.2011 suma de 5427 Ron. Am facut cerere de restituire a taxei catre ... (vezi toată discuția)