avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor primarie nastere/salariu compensator pe unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor primarie nastere/salariu compensator pe unitate

buna ziua,vreau sa va intreb daca se mai acorda dupa nastere acel ajutor de 500LEI de la primaria de care apartin si de asemenea daca se mai da de la locul de munca acel salariu mediu pe unitate dupa nastere?
si unde pot sa gasesc ultima lege a mamicilor actualizata?
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 22 August 2011
1. Primariile nu prea mai dau ca nu mai au de unde.
2. De la angajator puteti primi un ajutor banesc daca acesta este prevazut in CCM aplicabil unitatii in care lucrati.
3. Ce intelegeti prin "legea mamicilor"? Daca va referiti la concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani (CCC) atunci este vorba de OUG 111/2010 si Normele de aplicare a ei, aprobate prin HG 52/2011.
Primariile nu acordau ajutor de nastere, ci un trusou care s cuprind haine, lenjerie i produse pentru ngrijire... insa acordarea acestuia a fost abrogata prin Legea nr.118/2010.

OUG nr.148/2005 actualizata
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...

OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor
www.avocatnet.ro/content/art...

Legea nr. 132/2011 - aprobarea OUG nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea sumei de 600 de ron pentru al doilea copil in ccc miruna_ion miruna_ion Buna ziua, am citit la dumneavoastra pe site un articol http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_30528/avocatnet.html#axzz2IEvWQAeu in care se zice ca ... (vezi toată discuția)
Bani primiti la nastere pentru al doilea copil teo1980 teo1980 Buna ziua! In septembrie voi naste al doilea copil. Intrebare: ce bani voi primi de la Primarie (alocatie de stat, trusou, indemnizatie nastere, ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti aferente nasterii copilului clauv clauv Buna ziua, Am si eu o intrebare privind acordarea diverselor drepturi banesti dupa nasterea copilului. Situatia mea concreta este urmatoarea: 1. Sotia ... (vezi toată discuția)