avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj, concediu medical si de crestere copil pana la 2 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj, concediu medical si de crestere copil pana la 2 ani

Sunt angajata din 15.06.2011. Din 15.06.2009 pana in 14.06.2011 am lucrat la un alt angajator. Deci am vechime neintrerupta mai mult de 2 ani. Din 1 septembrie pe mine s-ar putea sa ma dea afara caci nu merge firma foarte bine. Sunt insarcinata in 6 saptamani, iar patronul nu stie ca sunt insarcinata, m-a si intrebat cand m-a angajat daca am de gand. Daca ma da afara si intru in somaj apoi in concediu medical, concediul medical mi se va calcula ca medie a veniturilor brute din ultimele 6 luni, inclusiv si la fostul angajator * 85% sau 100%, dupa caz (sarcina cu probleme)?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:34, 25 August 2011
Multumesc! Diferenta este ca apare acest termen de 24 ore, iar in cazul in care esti angajat pana in data de 5 a luni urmatoare trebuie prezentat concediul medical la angajator.
1.Termenul de 24 de ore este pentru a anunta in scris Agentia de Somaj ca sunteti in medical.
2. Certificatul medical il duceti dupa terminarea perioadei de concediu medical inscrisa in el.
Concediul medical din boala obisnuita se plateste cu 75% sau 85% din media veniturilor brute din ultimele 6 luni? Caci da ai TBC etc stiu ca se plateste 100%. In concediul de maternitate , cel de 126 zile se plateste 85%. Am gasit OUG nr 158/2005 unde spune de 75%, insa nu stiu daca a mai fost modificata cu alta lege, ordonanta etc.
OUG 158/2005 spune:
Art. 25. - (1) Cuantumul brut lunar al indemniza?iei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilitã conform art. 10.
(2) Indemniza?ia de maternitate se suportã integral din bugetul Fondului na?ional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.
Concediul medical din boala obisnuita se plateste cu 75% sau 85% din media veniturilor brute din ultimele 6 luni?

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical onutza111 onutza111 buna ziua, toata luna iulie o sa fiu in concediu medical cu 75 % din venituri. puteti sa imi spuneti cum se calculeaza concediul medical? veniturile brute pe ... (vezi toată discuția)
Gravida in somaj patrichisimona patrichisimona buna ziua ,as dori sa ma lamuriti cu un lucru ,sant in somaj ,sant insarcinata,am lucrat 24 luni in invatamant cu salariul brut de 1600 lei pana in septembrie ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza banii de pe concediu de maternitate luat in somaj? alina__ alina__ Am lucrat 2 ani consecutiv la o firma avand un salariu de baza de 1200 de lei din 1.10.2012 ma aflu in somaj deoarece am avut contract pe durata determinata ... (vezi toată discuția)