avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radiere autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radiere autoturism

care este procedura prin care pot radia un autoturism in cazul in care l-am vindut acum 3 ani si i-am dat cumparatorului si cartea de identitate pt. a putea efectua RAR? mentionez ca la data respectiva am incheiat cu respectiva persoana un contract de vinzare-cumparare de mana pe care din pacate nu il gasesc.
Cel mai recent răspuns: Vasile Văcariu , Consilier juridic 22:21, 26 August 2011
Si care este acum situatia? Cumparatorul circula cu fostul talon si numar de inmatriculare? Si-a inregistrat masina la fisc? Dvs. mai platiti impozitul sau ati scos masina de pe rol fiscal? Mai trebuie doar radiata de la politie?
Mergeti la politie si interesati-va care este pozitia masinii dv : a fost inmatriculata, a fost radiata, a fost vanduta, a fost predata la REMAT? Si dupa aceea mai stam de vorba.
auto a fost vindut cu contract de vinzare-cumparare de mina dar cumparatorul nu a mai inmatriculat ulterior masina;impozitul il platesc tot eu;la acest moment auto zace in fata casei cumparatorului acesta luind nr. de inmatriculare jos.
Cea mai simpla metoda este urmatoarea : faceti rost de o copie de C.i a cumparatorului(de regula ar trebui sa aveti langa C-V),faceti un nou contract de v-c cu o data recenta, platiti impozitul la zi,intocmiti fisa de inmatriculare unde va treceti pe dvs. la vanzator,cu toate acestea mergeti la primaria unde este inregistrat auto,iar cei de acolo o sa va scoata masina din evidentele imp.,si o sa va elibereze un cert.fiscal.Il trimiteti prin posta cumparatorului,si cam atat,dupa aia se descurca el.
Mai exista si radierea cu declaratie notariala pe proprie raspundere ca masina nu mai circula pe drumurile publice,dar in cazul dvs nu o recomand(avand in vedere ca si cumparatorul are un contr. de v-c)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am cumpărat un auto în 2012 care nu a mai circulat ... dragosmiu dragosmiu Bună ziua. Am cumpărat un auto în 2012 care nu a mai circulat de atunci și la care nu sa mai reînnoit polița rca itp de atunci. Am făcut contract v-c ... (vezi toată discuția)
Impunere auto taxe si impozite dancluj dancluj In 19.01.2015 s-a vindut un autoturism VW de catre proprietar(din jud.Prahova),masina a fost scoasa de la primarie(banuiesc ca pe baza contractului de ... (vezi toată discuția)
Placute de inmatriculare auto crina67 crina67 buna seara..am o nelamurire daca ma puteti ajuta va rog..am vindut o masina acum 5 ani ,in 2008,noul propietar nu s a prezentat dupa o luna sa perfectam actele ... (vezi toată discuția)