avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... referitor la plata ascensorului de catre locatarii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

referitor la plata ascensorului de catre locatarii de la parter

daca locuiesc la perter trebuie sa platesc si ascensorul si service-ul acestuia in cazul in care nu-l folosesc?(sa nu mai spun ca usa liftului e lipita de usa mea de la intrare si nu va pot spune ce zgomot indur zilnic intr-un bloc cu 11 etaje)de ce ar mai trebuii sa platesc si ce ceilalti strica ?
Da, trebuie sa platiti, intrucat liftul este element al proprietatii comune si revizia lunara si anuala trebuie platita de toti proprietarii pe cota-parte indiviza.
Pentru faptul ca nu-l folositi ati putea fi scutit de plata curentului electric consumat de ascensor, daca ar exista contor special al liftului.

Pentru reparatii dv. platiti intrucat aveti o cota de proprietate in ascensor.
De ce urmariti numai faptul ca acolo are o cota parte de proprietate ( in lift) dar nu tineti cont si de obligatiile proprietarilor prevazute in Norma metodologica de aplicare a Legii 230/2007 , Art.12 ?.

Art.12- Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au urmatoarele drepturi si obligatii:
A.Drepturi : ...
B. Obligatii : ...

e) sa repare stricaciunile ori sa plateasca gheltuielile pentru lucrarile de reparatii, daca ei sau alte persoane care actioneaza in numele lor au provocat daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu.

Cred ca, tinand cont de ce spune legea mai sus, nu ar mai fi necesara o hotarare a adunarii generale pentru aceasta problema, destul de costixitoare pentru niste proprietari care nu folosesc deloc acea parte a proprietatii lor.

Pentru @ elga50.
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
johnpescar, utilizator
Nu inteleg ce sustineti, sa plateasca sau sa nu plateasca?
Eu sustin ca sa nu plateasca.
Legea sustine sa plateasca, cu un amendament legat de cota de electricitate pentru functionarea lui.
Eu doar am explicat de ce zice legea asa.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli intretinere apartament nelocuit lucystoian lucystoian Sunt plecat din tara. Apartamentul este nelocuit. Este situat la etaj1 intr-un bloc cu 10 etaje. Cheltuielile de intretinere lunare (exemplu, luna februarie) ... (vezi toată discuția)
Plata abonament lunar lift si interfon DORUSTA DORUSTA Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca plata abonamentelor lunare la ascensor si interfon se platesc conform cotei parti sau pe nr de persoane. Am citit art ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli ascensor diablo diablo Buna ziua, Stau intr-un bloc construit in anul 2019 , la et 1 si as dori sa stiu daca este corect ca sa platesc cheltuielile legate de folosirea si ... (vezi toată discuția)