avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresiune verbala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresiune verbala

Nu ma pricep prea mult la avovatura dar as dori sa intreb ce pot face contra unui minor (baiat, 14 ani) care imi agreseaza tot timpul fetita de 10 ani, ultima data a alergat urland dupa ea ca o omoara, aceasta reusind sa scape intr-o alimentara, nu mai spun de cuvintele pe care ni le adreseaza noua si vecinilor de bloc. Mentionez ca este sustinut de catre parinti in tot ceea ce face. Am incercat sa discut cu parintii dar nu se poate.... De cateva zile am inceput si o consiliere psihologica a fetitei ....nu mai stiu ce sa fac .... nu pot sa stau tot timpul cu ea iar moralul meu este la pamant pentru ca acest copil ne injura in fata si eu nu am ce sa fac.....
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 12:14, 23 August 2011
Formulati sesizari catre Politie, impotriva parintilor care accepta un astfel de comportament al copilului lor, catre Directia de protectie a Copilului, sa demareze o ancheta si pastrati toate documentele de la psiholog.
Ganditi-va si la varianta unui schimb de locuinta.
foarte greu cu schimbatul locuintei. mai repede sa le faca "valuri" de sesizari si plangeri.
depuneti plangere penala impotriva baiatului ca are 14 ani impliniti si daca are discernamant raspunde penal pt faptele lui.
cred ca o sa ajung la schimb de locuinta pana la urma pentru ca cei de la politie si cei de la protectia copilului mi-au spus ca nu au ce face decat daca respectivul baiat o agreseaza fizic, deci trebuie sa astept ca fetita mea sa fie batuta si apoi as putea poate face ceva....#-o
Faceti plangere pt infractiunea de amenintare. Avand 14 ani este posibil sa nu fie tras la raspundere daca se demonstreaza ca nu are discernamant, dar cu siguranta il va mai potoli vazand ca nu ii ignorati comportamenutul. Incercati sa faceti o plangere direct la Parchet, nu la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fetița mea este lovită, înjurată și amenințată de fiecare data când iese la joacă de către un băiat de vârsta ei. Împotriva cui fac plângerea, a minorului sau a mamei lui, care este divorțată? Roxyanna Roxyanna Fetita mea este lovita, injurata si amenintata de fiecare data cand iese afara la joaca de catre un baiat de varsta ei, 8 ani. Mai nou si cand se intoarce de ... (vezi toată discuția)
Dreptul elevului , al copilului in societate marcela72 marcela72 Am si eu urmatoarea problema : fetita mea cea mica ( 11ani ) , are un coleg care o tot plesneste , cand m-am dus la scoala sa-l intreb de ce face acest ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica si custodia!!! barzony barzony Salut,am o prietena care traieste in concubinaj cu un barbat,acestia sunt impreuna de aprox. 2 ani jumatate,au un copil de un 1. Problema este ca acesta o ... (vezi toată discuția)