avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz de incredere si violare de proprietate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz de incredere si violare de proprietate

In urma divortului parintilor mei, eu am primit un garaj printr`un contract de vanzare-cumparare intre mine si parintii mei, proprietate personala pe care acum vreau sa il vand. Tatal meu nu este de acord cu acest lucru si, desi sunt major (21 ani), el a luat in folosinta acel garaj. De 2 ani l`am lasat pe tatal meu sa il foloseasca, iar acum cand m`am hotarat sa il vand foloseste diferite mijloace de oprire a promovarii anuntului. nu cumva e violare de proprietate? El mi`a rupt anuntul de pe garaj ori de cate ori l`am afisat, ba mai mult decat atat, am dovezi prin sms`urile din telefon pentru faptul ca el le`a rupt si ca imi interzice categoric vanzarea. As vrea sa stiu unde pot depune plangere pentru actiunile lui antisociale si violarea proprietatii personale? Mentionez ca tatal meu a mai avut abateri comportamentale si a primit 3 amenzi, toate administrative. Daca depun plangere la politie nu ma pot astepta la nimic mai mult decat o noua amenda, insa conform Codului penal art. 213, el poate fi acuzat de abuz de incredere, cf. art. 220 tulburare de posesie, iar cf. art. 194 de santaj intrucat "Constrângerea unei persoane, prin violenta sau amenintare, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobândi în mod injust un folos. Toate aceste acuzatii sunt de drept penal, asa ca vreau sa va intreb daca as avea sanse ca el sa fie pedepsit mai aspru, penal (chiar privare de libertate), nu administrativ, tinand cont de circumstanta agravanta de a fi tata-fiu. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lazflo , utilizator 20:56, 22 August 2011
Nu va poate interzice vanzarea, daca dvs. sunteti unicul proprietar, sau proprietar cu drepturi depline, detinand toate atributele dreptului de proprietate, inclusiv dreptul de dispozitie materiala-adica de a-l demola acel garaj.Nimeni altcineva nu va poate ingradi acest drept.
Dar nu este vorba despre nicio infractiune mentionata de dvs.
Puneti un anunt intr-un ziar sau pe un site si gasiti cumparator.
legally_aid a scris:

Nu va poate interzice vanzarea, daca dvs. sunteti unicul proprietar, sau proprietar cu drepturi depline, detinand toate atributele dreptului de proprietate, inclusiv dreptul de dispozitie materiala-adica de a-l demola acel garaj.Nimeni altcineva nu va poate ingradi acest drept.
Dar nu este vorba despre nicio infractiune mentionata de dvs.
Puneti un anunt intr-un ziar sau pe un site si gasiti cumparator.


Am inteles ca nimeni nu imi poate ingradi acest drept, dar vreau sa va comunic ca el inca se foloseste de garaj, iar eu nu am nici macar cheie de la lacatul acela. Nu poate fi tras la raspundere chiar daca el foloseste proprietatea mea fara voie? Mi se pare ciudat...
Ati afirmat ca dvs. insiva i-ati dat garajul in folosinta.Exista un contract in curs in acest sens?
Altfel, l-a folosit cu ingaduinta dvs. si aveti puterea de decizie .
Daca nu exista niciun contract in temeiul caruia sa se foloseasca de garaj, dvs. , in calitate de proprietar, puteti rupe acel lacat si pune unul nou.Nu veti comite o fapta penala, fiindca ati comite-o impotriva dvs. insiva, ceea ce ar fi absurd.Dacainsa tatal dvs. va rupe noul lacat, va fi pasbil de raspundere.
Puneti un anunt pe un site sau in ziar.
Am inteles. Voi schimba lacatul si voi vedea ce se intampla. Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contor electric exterior desigilat neautorizat Lulica Lulica Contor electric exterior \"modificat\" Buna ziua Am urmatoarea problema: am un contor electric trifazic montat in exteriorul proprietatii. Desi cutia este ... (vezi toată discuția)
Rupere carte funciara ela_79 ela_79 Buna ziua. Am o problema cu care ma confrunt si pt care nu gasesc explicatii logice de aceea apelez la dvs pt un sfat. In 2011 am cumparat un teren cu o casa ... (vezi toată discuția)
Dupa decesul parintelui concubina acestuia cere creante g4c g4c buna seara , tatal meu a facut contract de vanzare copiilor (nepoti) mei pe casa si terenul dobandit prin sentinta judecatoreasca cu fratele sau de la parinti. ... (vezi toată discuția)