avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sunt victima sau vinovat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sunt victima sau vinovat?

Buna ziua. Supun atentiei dvs urmatoarea situatie:
prietena mea a facut in urma cu o luna un accident, a intrat cu masina intr-o alta masina detorita faptului ca nu a oprit la stop.
La fata locului s-a deplasat politia care a facut rap[ortul de constatare.
In masina accidentata era doar soferita, o persoana de virsta a 2-a , care in urma impactului si-a dizlocat usor umarul.
Pina sa vina ambulanta l-a pus inapoi, ea insasi recunoscind ca are o problema cu acest umar de f mult timp si ca se dizloca usor la lovituri .
In urma accidentului, in procesul verbal facut de politist , se specifica ca NU SUNT VATAMARI CORPORALE, proces semnat de ambii participanti la eveniment.
O luna mai tirziu, ne trezim cu un telefon in urma caruia doamna respectiva incepe sa ne spuna ca pe ea de la accident o doare umarul, ca a fost la spital si asteapta rezultatul la un RMN si ca doctorii i-au spus ca ii trebuie prins umarul printr-o operatie in 3 clame care costa fiecare 300 euro+ operatia in sine, dupa care urmeaza recuperare balneara cu costuri de 110 lei/zi timp de 18 zile , concediul medical ii asigura doar 75% din salariu si vrea sa ii platim noi restul de 25% etc etc.

Sunt absolut convins ca nimanui nu ii convine sa fie victima unui accident, si din acest motiv suntem dispusi sa ii acordam victimei o anumita suma de bani, problemele care se pun sunt insa urmatoarele:
1- nu cumva RCA trebuie sa acopere aceste cheltuieli, pina la o limita?
2- atita timp cit victima la politie a semnat ca nu are vatamari corporale, eu nu o pot da in judecata ca ea de fapt incearca sa ma excrocheze cerindu-mi bani?
3- victima avea problema de mai multa vreme cu umarul respectiv, a recunoscut-o ea insasi, ori de ce vine acum si incearca sa repare exclusiv pe cheltuiala mea cea ce nu a rezolvat de o viata? E ca si cum tu iti strimbi aripa la masina, apoi intr-un alt accident eu intru si iti strimb aripa si mai rau. Eu acum trebuie sa suport 100% reparatia, chiar daca sunt vinovat de doar jumatate din dauna?
4- sincer, daca intru in aceasta hora urmeaza sa imi zica ca este nemultumita de suma primita de la RCA ptr reparatia masinii si vrea alti bani si tot asa..

NU am vorbit inca cu un avocat, insa doresc sa aflu opiniile dvs si ce ar trebui sa fac in acest caz. Multumesc
Cel mai recent răspuns: kimbao , utilizator 22:35, 23 August 2011
RCA va suporta cheltuelile pentru cei accidentati Nu suporta numai daca prietena dumneavoastra ar fi consumat alcool dar nu e cazu . Si eu am avut un necaz , mia trcut prin fata TIRui la mica distanta o femeie am lovito , la spital a declarat ca e ea de vina , dupa care la 1 luna mia cerut bani ca ar vi speriata si are nevoie de tratament . iam spus sa mearga la asigurari RCA A trecut aproape 2 ani si nu ma mai sunat . nici asigurarile nu ia dat nimic. In cazu dumneavoastra as proceda la fel , o data ce a declarat ca nu are vatamari corporale din cauza accidentului Poate are si reumatism si trebuie sa se trateze! Si mie-mi sare umaru il dau la loc si dupa circa 4 ore nu mai ma deranjeaza deloc Nu-i va da nimic nici asigurarile , ea incearca DACA TINE , TINE faceti cum considerati , asteptati sai dea intai asigurarile si daca vreti mai dati si dumneavoastra !
Mai lasa CAPS-ul in pace prietene. Ce faceai daca in loc sa afli ca pe batrana o doare umarul...aflai ca a decedat, iar legatura de cauzalitate indica in mod cert accidentul? Ha?

1. te scapa [EDITAT] RCA-ul, dar sa stii ca mai pot aparea si surprize.
2. ia incearca si fa-i o plangere pentru "excrocherie" sa vezi ce iese...
3. daca o persoana este hipertensiva si tu o sperii atat de tare incat moare...e vina persoanei ca a murit, nu?
4. ai intrat deja in hora.
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Kimbao la puntele 1,2si 4 sint total de acord cu tine , iar la puntul 3 NU Cei care au probleme cu inima nu prea au voie sa conduca S-O FI SCHIMBAT LEGISLATIA ??? eu nu stiu de asa ceva , vorbesc din punct de vedere legal , nu............
La punctul 3 nu era vorba despre shofat, ci despre o situatie de sine statatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compania de asigurari auto intarzie cu plata reparatiilor Mayri Mayri Am un Mercedes B class si am fost accidentata cu doua saptamani in urma, fara vatamari corporale. Usa din dreapta spate e avariata tare, aripa, pragul, roata, ... (vezi toată discuția)
Accident, cu victima jimie jimie Buna ziua, As dori un sfat daca-mi puteti da, azi am avut un accident de masina, un prieten a accidentat pe cineva pe trecerea de pietoni fiind orbit de ... (vezi toată discuția)
Utilizare polita rca pentru plata spitalizare daniela2craciun daniela2craciun Am o ruda implicata intr-un accident rutier care s-a soldat cu victime , fara avarierea masinii (absolut deloc) . Incidentul a avut loc pe trecerea de pietoni ... (vezi toată discuția)