avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Ce face Romania sa-si recupereze datoriile externe?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Ce face Romania sa-si recupereze datoriile externe?

Romania are multi bani de recuperat din datoriile externe ale Statelor Arabe si alte state.
Oare nu avem juristi care sa poata recupera aceste datorii!
Avem asa de multi bani incat le lasam neincasate aceste datorii?
Cel mai recent răspuns: Roland Mindrila , Avocat 22:17, 29 August 2011
Pai ca sa recuperam datoriile trebuie sa angajam pe cineva care se pricepe sa recupereze aceste datorii .
Dumneavoastra vi se pare ca la ministerul finantelor si ministerul de externe e cineva care se pricepe la asta ?
Pe aceasta tema o televiziune a realizat o serie de 3 investigatii jurnalistice de mare calitate, punctand excelent toate aspectele delasarii si incompetentei celor care ar trebui sa se ocupe de recuperarea acestor datorii.

Citez din primul reportaj:



Aveam relatii si schimburi comerciale cu zeci de state. Si dupa 1989 multe dintre ele ne-au ramas datoare. In 1989 sumele pe care Romania le avea de recuperat din strainatate erau consistente. Este vorba de multe miliarde de dolari. Investitii in instalatii petroliere, fabrici de armament, institutii publice, instalatii de irigat.
Acum, in 2011, lista s-a subtiat. Multe state care ne sunt datoare nici macar nu se mai gandesc sa ne plateasca vreun dolar. In anii '80 romanii au fost suspusi la restrictii uriase pentru ca Nicolae Ceausescu sa investeasca in strainatate.
O lista lunga. Multe tari, multi bani, sume colosale. Toti acesti bani teoretic sunt ai Romaniei. Toate aceste state ne sunt datoare, dar noi ori nu vrem, ori nu stim sau nu putem sa ne recuperam datoriile, miliarde de dolari investite pe vremuri in strainatate.



[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

Spunea Machiavelli ca profetii inarmati au reusit si cei neinarmati au pierdut. Tot asa doar niste juristi inarmati ar putea recupera datoria.
:giggle:

E vina lui Ceausescu ca a considerat de cuviinta sa imprumute cu banii tarii state pe care nu le-ar fi imprumutat nimeni din banii proprii, pentru ca era clar ca nu o sa plateasca. Tarile de acest tip sunt foarte sarace, cufundate in razboi civil sau sunt dictaturi petroliere, care cand isi schimba regimul isi declara datoriile odioase.

Sudanul e de douazeci de ani in razboi civil, au acum o frumusete de secesiune (Sudanul de Sud). Libia il da acum jos pe Gadaffi si probabil va declara ca nu plateste datoriile dictatorului, ce putem face decat sa acceptam, doar nu-i atacam? La fel a fost si cazul Irak, dupa Saddam pentru a sprijini tanara democratie Romania a renuntat la 90% din datorii.

Asta este, ambitiile de finantator international au riscurile lor... Doar ca media prefera sa dea vina pe MAE. Oricata diplomatie nu ar putea scoate bani din saracia Mozambicului ... au 20% populatie adulta infestata cu HIV si noi le cerem sa-si plateasca datoriile. E si trist, si inutil ca facem asta. Sa ne fie invatatura de minte.


Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
eumarian, utilizator
Poate nu au baii , dar au bunuri de valoare pe care Romanian le poate fructifica!!!
Mozambicul a propus sa plateasca datoria cu active, dar in Romania nu a fost nimeni interesat de asta, iar Sudanul a vrut ca Romania sa procedeze la fel ca India, adica Romania sa primeasca o concesiune sau ceva asemanator in schimbul datoriei si relatia sa continue mai departe .

Alte discuții în legătură

Datoria statului irakian catre romania CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI A recuperat Romania datoria de dinainte de 1989 de la Irak? (vezi toată discuția)
Datorie fictiva la orange stancu_g stancu_g Buna ziua, Am o problema cu compania de telefonie mobila ORANGE. Am avut un abonament facut la aceasta firma in anul 2000, contract ce l-am reziliat prin ... (vezi toată discuția)
Cum îmi pot recupera banii dupa ce am fost înșelat în contract? ApetreiAlex21 ApetreiAlex21 Acum o luna, m a abordat pe strada o firma de casting sa le fiu model și sa fac reclame pentru niște haine, mi sa spus ca voi câștiga bani, haine, toate ... (vezi toată discuția)