avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract munca

in urma unei expertize financiar contabile efectuate pe o perioada de 1 an s-a constata ca administratorul asociatiei de proprietari a prejudiciat asociatia cu o suma de 26.000 ron, deasemeni in urma expertizei rezulta grave incalcari ale legii contabilitatii, codului fiscal , legii 230/2007.Intrebare: Poate fi concediat aceast administrator ? si in temeiul carui articol din codul muncii? trebuie instiintat si ITM in scris despre concediere
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:56, 23 August 2011
Poate fi concediat, masura se va discuta in cadrul AGA a asociatiei si se va lua prin Decizie, cu respectarea termenului de preaviz. Desigur trebuie "anuntat" ITM-ul .
1. Daca il concediati disciplinar (art.61a din Codul muncii) nu mai este nevoie de preaviz.
2. Incepand cu 01.01.2011 nu mai se depun acte pe suport de hartie la ITM si nu trebuie anuntat acesta ci inregistrarea si trimiterea deciziei de incetare a CIM prin Revisal se fac electronic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim disciplinar coradoo coradoo buna sint nou pe forum si ma macina o mare problema.in urma cu 15 zile mi-am dat demisia de la firma care lucrez,mentionez ca patronul a semnat si stampilat ... (vezi toată discuția)
Nu mai este itm? saftmiki saftmiki am sunat azi pentru o problema la ITM si mi-a zis ca de la data de 01.01.2011 nu se mai duc decizii de incetare sau orice modificare la contract la ITM.Cum ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in urma concedierii conform art. 65 alecsuta alecsuta Buna ziua, Un angajat din cadrul companiei a fost concediat cu art. 65. Stiu ca postul trebuie desfiintat si deasemenea trebuie sa dispara din organigrama ... (vezi toată discuția)