avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere cim disciplinar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere cim disciplinar

buna sint nou pe forum si ma macina o mare problema.in urma cu 15 zile mi-am dat demisia de la firma care lucrez,mentionez ca patronul a semnat si stampilat cererea de demisie,dupa care am fost in preaviz 15zile,mergind zi de zi la lucru.dupa terminarea preavizului nu am mai fost la lucru dar am primit acasa o rcomandata prin care scria sa ma prezint la servici in vederea clarificarii situatiei.nu m-am dus.zilele trecute am fost la itm si mi sa spus ca am desfacut cim disciplinar.e normal asa ceva sa nu imi ia in consideratie demisia si sa i-mi desfaca cim disciplinar?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:28, 27 Octombrie 2009
dupa terminarea preavizului nu am mai fost la lucru

Dupa cum spui, ai procedat corect. Mai trebuia sa te prezinti pentru efectuarea lichidarii (in eventualitatea ca trebuia sa dai ceva in primire). Daca ai inregistrat preavizul (sau o copie a exemplarului admis de angajator) poti sesiza ITM.
nu am nici o copie a demisiei si nici nu am cum sa fac dovada preavizului
si de facut lichidare nu am avut nimic
nu am nici o copie a demisiei si nici nu am cum sa fac dovada preavizului

M-ai blocat! Nu stiu cum dar va trebui sa porti o discutie cu angajatorul si sa-l convingi sa-si respecte avizul dat.
1. Pentru a va concedia disciplinar (art.61a din Codul muncii) trebuia ca angajatorul sa respecte o procedura legala (art.263-268 din Codul muncii).
2. Trebuia sa fiti convocat la comisia de cercetare disciplinara prealabila si abia apoi sa fiti sanctionat disciplinar prin incetarea contractului individual de munca.
3. Daca nu s-a procedat asa, decizia de concediere este atacabila si o puteti contesta la Tribunalul din judetul unde aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
4. Pentru asta trebuie sa intrati in posesia deciziei de concediere. Vedeti ca aveti termen de contestare la Tribunal de 30 de zile de la data cand ati semnat de primirea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva dispozitiei de desfacere a contractului de munca disciplinar cristina/BZ cristina/BZ Buna ziua. Am lucrat la un post local si pe 30 iulie i-am prezentat domnului director demisia pe care a acceptat-o verbal si si-a dat si acordul ca sa pot ... (vezi toată discuția)
Concediere fabricata timmomaas timmomaas Buna, Lucrez la o firma de contabilitate de o luna de zile. Intre timp, vazand neregulile de aici si gravele abateri de la lege, impreuna cu colega mea, ... (vezi toată discuția)
Demisie ignorata gigelas gigelas Buna seara, Un angajat,care nu primea salariul la timp,a decis sa demisioneze invocand art.81 alin.(8) - din vina angajatorului. A depus demisia,insa ... (vezi toată discuția)