avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită debitor de rea-credinta
Discuție deschisă în Executare silită

debitor de rea-credinta

Speta se prezinta astfel: inainte de primirea somatiei pv executarea silita, insa dupa primirea unei notificari din partea unei banci pv la un bilet la ordin, debitorul isi transfera singurul bun care putea fi executat, un imobil, in patrimoniul unei alte societati comerciale la care tot el era actionar majoritar. ce se paote face in acest caz?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 06:11, 4 Septembrie 2008
ei bine , actele incheiate de catre debitor in frauda creditorului pot fi atacate in instantza , astfel incat ele sa se intoarca in patrimoniul acestuia si sa se poata dispuna executarea silita.
pentru a fi atacat, trebuia sa se faca dovada intentiei frauduloase a acestuia , in speta sustragerea de la executarea silita .
chiar si asa , daca este actionar majoritar , se poate dispune executarea bunului , pentru ca este tot in patrimoniul acestuia.
Se poate solicita anularea actelor frauduloase, facute in dauna intereselor creditorilor, pe 2 cai:
- pe laea unei actiuni de drept comun, numita actiune pauliana;
- in cadrul procedurii insolventei societatii care si-a instrainat bunul din patrimoniu, creditorii sau lichidatorul judiciar poate solicita anularea actelor frauduloase incheiate in ultimii 3 ani.

Avand in vedere ca bunul in cauza a iesit din patrimoniul societatii debitoare, acesta nu mai poate fi urmarit prin executare silita.
Chiar daca actionar majoritar este aceeasi persoana in ambele societati comerciale, nu trebuie confundat patrimoniul societatilor comerciale cu patrimoniul actionarului majoritar.
ma tem ca falimentul nu va foloseste la nimic, deocamdata, dar puteti sa-l promovati daca valoarea creantei va permite. succes cred ca aveti cu actiunea pauliana
AM SI EU O INTREBARE.. SORA MEA A ALUCRAT CU FIRMA DE COSMETICE RAMANAND RESTANTA CU 1 MILION FIRMA I-A DAT DOSARUL LA O FIRMA DE RECUPERARI ... CE SE POATE INTAMPLA ...?
Insuficient! Ai pus o intrebare care se refera la faptul ca sora ta este datoare cu un milion de lei la o firma de cosmetice, fiind restanta la ce...? Completeaza informatia kosmin_2010!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte Dia7 Dia7 Speta: Bunicii doresc sa transfere dreptul de proprietate asupra unui imobil nepotului. Fiul lor are un dosar de executare silita, nu lucreaza, nu detine ... (vezi toată discuția)
Actiunea revocatorie(pauliana)se poate alica si unui contract de donatie? auraneg auraneg DACA INAINTE DE A FII EXECUTAT SILIT TU AI DOMAT PROPIETATEA UNEI PERSOANE CREDITORUL POATE CERE ACTIUNE REVOCATORIE?(PAULIANA) (vezi toată discuția)
Debitor actionar la un srl CristiIgnea CristiIgnea Ma numesc Cristian Ignea si as dori un sfat de la dvs. Ce as putea face fata de un debitor, care impreuna cu un prieten si-a deschis un S.R.L ,capital ... (vezi toată discuția)