avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua. Cat timp trebuie sa lucrez pt a avea dreptul la indemnizatia de somaj?Care este perioada minima/maxima la care ai dreptul sa primesti somajul? La ce intervale de timp trebuie sa te prezinti la fortele de munca pt a semna ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriano , utilizator 13:07, 23 August 2011
Informatiile pe care le cautati pot fi citite in Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca si, respectiv, in HG 174/2002 de aprobare a Normelor metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor Legii 76/2002..
Trebuie sa aveti perioada de cotizare (angajare cu contract de munca in cazul dumneavostra) de minim 12 luni in ultimele 24 luni calendaristice.
Vizarea carnetului de somaj se face lunar.
Multumesc mult.O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj Remus47 Remus47 Am o divergenta cu Oficiul fortelor de Munca referitor la dreptul indemnizatiei de somaj . Am venituri din alte surse ( chirii) in valoare bruta de 700 lei , ... (vezi toată discuția)
Documente pentru indemnizatia somaj sorineldobre sorineldobre am citit pe un site care sunt documentele necesare pt. alcatuirea dosarului de acordare a indemnizatiei de somaj si nu am mai vazut : 1.dovada achitarii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, Știu că era o prevedere cu privire la o subvenție ... madalina.frandes madalina.frandes Bună ziua, Știu că era o prevedere cu privire la o subvenție pentru angajare absolvenți, am căutat articole sau surse mai recente, nu am găsit. Se ... (vezi toată discuția)