avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la somaj

Am o divergenta cu Oficiul fortelor de Munca referitor la dreptul indemnizatiei de somaj . Am venituri din alte surse ( chirii) in valoare bruta de 700 lei , din care platesc CAS si impozit 16%. Cei de la Oficiul Fortelor de Munca mi-au zis ca nu am dreptul la indemnizatie de somaj , iar un contabil mi-a zis ca ma incadrez . Va rog sa-mi spuneti care-i adevarul si unde sa caut in lege .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 24 Mai 2017
Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă - vedeti art.34
www.avocatnet.ro/content/for...

HG 174/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002, art.15
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, Știu că era o prevedere cu privire la o subvenție ... madalina.frandes madalina.frandes Bună ziua, Știu că era o prevedere cu privire la o subvenție pentru angajare absolvenți, am căutat articole sau surse mai recente, nu am găsit. Se ... (vezi toată discuția)
Somaj Valeriano Valeriano Buna ziua. Cat timp trebuie sa lucrez pt a avea dreptul la indemnizatia de somaj?Care este perioada minima/maxima la care ai dreptul sa primesti somajul? La ce ... (vezi toată discuția)
O persoana care a beneficiat de pensie de invaliditate poate beneficia de somaj? valy_gaby94 valy_gaby94 In legatura cu acordarea indemnizatiei de somaj, stiti ceva daca sa modificat si art 34, privind drepturile persoanelor ce au fost pensionate medical? M ar ... (vezi toată discuția)