avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... scoatere din circuit agricol in intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

scoatere din circuit agricol in intravilan

Buna ziua!
Am un teren in intravilan (cf. carte funciara) care a fost compus din doua parcele, una cu destinatia curti - constructii, cealata faneata. Am facut alipirea parcelelor. Dorim sa construim o casa care ar fi amplasata pe ambele parcele (deja alipite). Acum in certificatul de urbanism pentru autorizatie de constructii se cere sa scoatem din circuitul agricol terenul cu destinatia faneata (este vorba de 40 - 50 mp, cc. jumatatea casei proiectate).
Intrebarea mea este ca in acest caz trebuie sa procedam cf. "Regulamentul din 07/09/2005 ........"? Chiar trebuie sa trecem prin iadul aceasta sau exista alta solutie? M-ar interesa orice alta solutie care costa mai putin si mai ales, care in timp, dureaza mai putin pentru ca ar fi foarte urgent sa le primim AC :">

Cel mai recent răspuns: ContSters219769 , utilizator 08:30, 24 August 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitati certificat de urbanism de la primarie pentru scoaterea din circuitul agricol, obtineti un extras de carte funciara pentru suprafata respectiva si faceti cererea de scoatere din circutul agricol catre OCPI judetean (au competenta sa faca scoateri din c.a pana la 1 ha).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Dupa cum spuneti inteleg ca este un proces relativ simplu si scurt, dar dupa ce am postat intrebarea am gasit o lege, Legea 350-2001 modificata si completata de Legea 242 - 2009 care ne spune:
Art. 31/1, pct. (5) "Pentru terenul trecut n intravilan n baza prevederilor Planului urbanistic general nu este necesar scoaterea din circuitul agricol".

Nu stiu daca inteleg bine dar mie mi se pare, conform acestei legi, ca n-ar trebui sa ne cere in CU scoaterea din circuitul agricol pentru AC, terenul nostru fiind intravilan.
Sa nu mai vorbim de faptul ca in Hotararea nr. 525 Republicat * din 27 iunie 1996 pentru aprobarea regulamentului general de urbanism, Publicat n: Monitorul Oficial Nr. 856 din 27 noiembrie 2002 scrie asa:
Art. 4 - Terenuri agricole din intravilan
(1) Autorizarea executrii construciilor pe terenurile agricole din intravilan este
permis pentru toate tipurile de construcii i amenajri specifice localitilor, cu
respectarea condiiilor impuse de lege i de prezentul regulament.

Ce parere aveti?
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
ContSters219769, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din circuitul agricol mihai09 mihai09 buna ziua am obtinu anul trecut in luna octombrie autorizatie de construire fara sa fiu nevoit sa scot terenul din circuitul agricol la banca imi cere sa ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan, folosinta actuala teren agricol polarbear2 polarbear2 Buna ziua, Problema mea sta in felul urmator. Am posibilitatea de a cumpara un teren intravilan care are ca folosinta actuala: faneata. Conform ... (vezi toată discuția)
Se poate construi pe orice teren intravilan? kpas2005 kpas2005 se poate construi pe orice teren intravilan?multumesc. (vezi toată discuția)