avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Se poate construi pe orice teren intravilan?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Se poate construi pe orice teren intravilan?

se poate construi pe orice teren intravilan?multumesc.
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 23:16, 17 Aprilie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu! Exista mai multe categorii de terenuri intravilane. Se poate construi numai pe categoria Curtii constructii. De exemplu exista teren intravilan agricol....
Puteti construi. Cereti Certificat de Urbanism la primarie.
HOTARAREA GUVERNULUI Nr. 525/1996*) din 27 iunie 1996 pentru aprobarea Regulamentului general de urbanism
Articolul 4
Terenuri agricole din intravilan
(1) Autorizarea executarii constructiilor pe terenurile agricole din intravilan este permisa pentru toate tipurile de constructii si amenajari specifice localitatilor, cu respectarea conditiilor impuse de lege si de prezentul regulament.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Terenurile intravilane au şi categorie de folosinţă. Astfel sunt terenuri arabile, păşune, fâneaţă, vie pe rod, livadă pe rod, pădure sau altă vegetaţie forestieră, amenajări piscicole, etc. Deci, pentru a vedea dacă puteţi construi pe intravilanul d-voastră, solicitaţi un Certificat de urbanism de la primărie. Categoriile de intravilan de mai sus sunt categoriile din Cod fiscal, de impozitare. Cu toatele aparţin intravilanului dar nu puteţi construi pe păşune, chiar dacă este a d-voastră, nu puteţi construi în vie , etc. Deci, doar prin C.U puteţi fi sigur de ce aveţi dreptul să faceţi.
Răspunsul de mai sus- de văzut că se specifică-pe terenurile agricole din intravilan , urmând a fi scos terenul respectiv din agricol în curţi-construcţii.
Nu este necesara scoaterea din circuitul agricol.

HOTARAREA GUVERNULUI Nr. 525/1996*) din 27 iunie 1996 pentru aprobarea Regulamentului general de urbanism

ARTICOLUL 4
Terenuri agricole din intravilan
(3) Prin autorizaţia de construire, terenurile agricole din intravilan se scot din circuitul agricol, temporar sau definitiv, conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizaþie construire locuinþã pe pajiºte ! Tpopa Tpopa Bună seara, aş dori informaţii privind obţinerea autorizaţiei de construire locuinţă pe un teren păşune intravilan (intravilan , conforrm noului ... (vezi toată discuția)
Scoatere din circuit agricol in intravilan ContSters219769 ContSters219769 Buna ziua! Am un teren in intravilan (cf. carte funciara) care a fost compus din doua parcele, una cu destinatia curti - constructii, cealata faneata. Am ... (vezi toată discuția)
Pamant intravilan - intrebari ovidiu_diac ovidiu_diac Buna seara tuturor, Vreau sa cumpar un pamant de casa de peste 6500mp dar este inregistrat ca extravilan(nefiind in oras ci undeva linga o padure ca si ... (vezi toată discuția)