avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inchidere actiune in instanta pentru somatie de plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inchidere actiune in instanta pentru somatie de plata

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati, ca intotdeauna.
Urmare actiunii in judecata a rai platnicilor la intretinere, unii au venit si au platit datoriile inainte de termenul stabilit de instanta.
Acum ce ar trebui sa facem ca sa nu se mai dea curs actiunii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:31, 24 August 2011
Urmare a incasarilor efectuate, nu aveti altceva decat ca la urmatorul termen sa comunicati instantei ca renuntati la actiune/i.
Puteti sa faceti asa cum s-a spus mai sus dar cu atentie.
Daca pentru instrumentarea procesului ati avut ceva cheltuieli (de exemplu onorariu expert, sau avocat) trebuie sa recuperati si acele cheltuieli tot de la restantierul actionat in instanta.
Asa ca in momentul achitarii restanrtelor, penalizarilor..., solicitati restantierului sa achite si cheltuielile de judecata efectuate de asociatie si apoi renuntati la actiunea in instanta.
Daca nu ati recuperat si cheltuielile ocazionate de judecata, iar restantierul nu intelege sa achite si aceste sume, continuati actiunea in instanta solicitand ca aceasta sa-l oblige pe restantier la plata cheltuielilor de judecata pentru care introduceti la dosar documente (chitanta de plata a expertului sai/si avocatului). Sigur ca in aceasta ultima situatie, avocatul va duce aceasta treaba pana la capat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare chelt avocat cmd_ro cmd_ro Cum se repartizeaza cheltuielile cu onorariul avocatului , la toti locatarii sau numai locatarului care este dat in judecata pentru restanta ? (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu judecata restantierilor costachel costachel Buna dimineata. La noi in bloc sunt 3 restantieri la intretinere care de cca 5 ani care au in prezent datorii cam de 6-7000 lei pe apartament ( numai ... (vezi toată discuția)
Din ce bani platim avocatul/reprezentantul in instanta al asociatiei ? Daniel4x4 Daniel4x4 Buna seara ! Asociatia noastra a desemnat-o pe d-na Administrator pentru a ne reprezenta in instanta in procesele deschise pentru recuperarea restantelor de ... (vezi toată discuția)