avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... gradina de la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

gradina de la bloc

Buna ziua.Am si eu o intrebare: In spatele blocului niste vecini au montat un cort destul de mare in care joaca table. sah, etc si au tras curent din casa scarii,spunand ca un bec de 24 nu consuma mult,dar lumina de pe scara o platim toti locatarii iar ei nu d-au nici un ban in plus,oare este corect? mentionez ca ei nici nu lasa pe alti locatari sa mearga in gradina,numai atunci cand le spui ca chemi politia,o lasa mai moale.Care este legea privind spatiul verde al blocului? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dborsanu , utilizator 21:00, 28 August 2011
Spatiul verde din jurul blocului,in situatia in care nu are statut privat,apartine de domeniu public local
Pentru solutionare amiabila,sesizati oficial presedintelui de asociatie sa se implice
In caz de dezinteres ,puteti sesiza oficial Directia Corp Control din primarie
depinde care este statutul pe care-l are terenul ... proprietate privata (sint si astfel de cazuri) sau domeniu de stat
oricum, in ambele situatii, persoanele consuma energie electrica de la bloc, iar ideea ca un bec de 24 volti consuma foarte putin este o idee falsa, o poveste de adormit copii sau nestiutorii. orice orice bec de 24volti este racordat la reteaua scarii prin intermediul unui transformator coboritor de tensiune de la 230 volti la 24 volti (care are o putere mult mai mare decit cei 40-60 watt-i ai unui bec de 24 volti, de cele mai multe ori de 500 watt-i).
daca inmultiti cu timpul cit este folosit (in ore) veti obtine energia consumata de acel bec.
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
ContSters62736, utilizator
In scara noastra de bloc, unii locatari si-au facut boxe la subsolul cladirii. acestia au semnat un acord cu asociatia si lunar platesc curentul electric din subsol. Adica; 2 lei de boxa/luna. Cam 70% din locatari au boxe si platesc 2 lei pe luna x 70 = 140 lei. Subsolul este f. curat, se face curatenie de catre femeia de serviciu, astfel se considera ca trebuie resursa de
plata de la acei care o folosesc.
Subsolul este de folosinta comuna, cei care il folosesc contribuie la cheltuieli. Asa trebuie sa se intample si in cazul celor mentionati de dvs. care consuma curent electric in acel cort. Insa daca stai sa te gandesti oricum d-lor au tras un fir/ c. ilegal si neautorizat de renel.Daca va deranjeaza asa de tare. faceti reclamatie scrisa si inregistrata la presedintele asociatiei de care apartineti. Vor ajunge ei la o concluzie intr-o sedinta de comitet/bloc/scara.
Spatiul verde=gradina din jurul blocului e domeniu public aflat in ingrijirea asociatiei de proprietari. Adresati-va Primariei!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare instalatie electrica hotarata doar de presedinte si administrator Adi_01 Adi_01 Buna ziua, Am descoperit in subsolul blocului doua persoane care lucrau la instalatia electrica .La intrebarea fireasca _ce faceti si cu acordul cui?_ au ... (vezi toată discuția)
Suportare cheltuieli Cristea Dumitru Cristea Dumitru Buna seara, Problema mea a apărut intr-o seara,când am coborât in boxa de la subsolul blocului,pentru a face ordine.In timp ce desfășuram activitatea,s-a ... (vezi toată discuția)
Instalare lumina in boxe narciisa narciisa Buna seara, In asociatia din care fac parte ma confrunt cu urmatoarea situatie, pentru care as avea nevoie de raspunsul dumneavoastra. Acum cativa ani ... (vezi toată discuția)