avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suportare cheltuieli
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suportare cheltuieli

Buna seara,
Problema mea a apărut intr-o seara,când am coborât in boxa de la subsolul blocului,pentru a face ordine.In timp ce desfășuram activitatea,s-a întrerupt lumina si ulterior s-a constatat ca s-a ars transformatorul ce făcea trecerea curentului de la 220volti la 24 volti si care asigura iluminatul in subsolul blocului.In momentul in care am înștiințat responsabilul de scara si administratorul,aceștia au susținut ca trebuie sa suport eu costurile achiziționării unui nou nou transformator,motivând ca s-a ars in timp ce eu foloseam lumina in boxa si sunt vinovat.Va rog să-mi spuneți daca este normal din punct de vedere legal,având in vedere ca acest transformator intra la bunuri comune
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:56, 25 Mai 2016
Transformatorul este bun comun si se inlocuieste pe cheltuiala asociatiei, adica a tuturor proprietarilor, mai bine zis.

Si daca se arde becul de pe hol in timp ce trece un locatar pe-acolo, il pune pe el sa plateasca becul?
Si daca se strica liftul cu locatari in el, ii pune pe aceia sa plateasca reparatia?
Si daca se strica intrerupatorul luminii pe scara exact in momentul in care un locatar il foloseste, il pune pe om sa plateasca reparatia?
Si daca se desprinde o bucata de zid din fatada, de la balconul unui locatar, il pune pe om sa suporte cheltuielile reparatiei?

Si daca multe altele, platesc cei pe care intamplarea nefericita ii gasea la locul cu pricina?
Cei doi sunt oameni intepeniti in lipsa de cultura, de educatie, de profesionalism, niste trogloditi, cu alte cuvinte.
Nu va lasati folosit nici macar in aceste maruntisuri.

Transformatorul respectiv reprezinta parte comuna
Conform dispozitii in vigoare asociatia de proprietari detine obligatia sa asigure buna functionare a partii comune de constructii si de instalatii din condominiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gradina de la bloc marsib marsib Buna ziua.Am si eu o intrebare: In spatele blocului niste vecini au montat un cort destul de mare in care joaca table. sah, etc si au tras curent din casa ... (vezi toată discuția)
Instalare lumina in boxe narciisa narciisa Buna seara, In asociatia din care fac parte ma confrunt cu urmatoarea situatie, pentru care as avea nevoie de raspunsul dumneavoastra. Acum cativa ani ... (vezi toată discuția)
Modificare instalatie electrica hotarata doar de presedinte si administrator Adi_01 Adi_01 Buna ziua, Am descoperit in subsolul blocului doua persoane care lucrau la instalatia electrica .La intrebarea fireasca _ce faceti si cu acordul cui?_ au ... (vezi toată discuția)