avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... VA IMPLOR AJUTATI-MA SA IMI RECUPEREZ FIUL DIN ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

VA IMPLOR AJUTATI-MA SA IMI RECUPEREZ FIUL DIN LIBAN!!!!!!!!!

ma numesc Diana Andreea si am o problema care de 2 ani imi distruge viata si va implor daca exista o persoana care ma poate ajuta cu un sfat,pt.ca nici nu mai stiu unde sa ma adresez.
sunt casatorita de 10 ani cu un cetatean libanez,in urma casatoriei rezultand unfiu.
in urma cu 2 ani fiul meu minor in varsta de 9 ani,la vremea respectiva 7 ani,a fost rapit de catre sotul meu cu documente false si dus in Liban ,unde se afla si la ora actuala!
in acesti 2 ani eu nu am declarat rapirea la politie pt ca am fost sfatuita ca e mai bine sa incerc pe cale amiabila de a-l face sa se intoarca in Romania,pt ca altfel sanse nu prea exista!
am incercat....dar degeaba!m/am dus acolo la fiecare 3-4 luni si i-am trimis importante sume de bani,acest lucru il pot demonstra cu chitantele de la w.union.
in final a recunoscut ca nu va veni in Romania,problema este insa ca ma ameninta ca rupe orice legatura cu mine si nu ma mai lasa sa imi vad copilul!
va implor,ajutati-ma cu o parere,vreau sa stiu daca exista vreo cale legala in a-mi recupera copilul,sau macar dreptul de vizita pana cand acesta ajunge la majorat,stiind ca intre Romania si Liban nu este niciun acord,daca se poate sa imi spuneti cu cine pot lua legatura,ce fel de avocat si ce sanse am!totodata as vrea sa aflu cum trebuie sa procedez,pt.ca sotu meu sa nu poata pleca din Liban cu copilul in alta tara!in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat,eventual chiar cu vreun numar de telefon a unui avocat care ma poate ajuta contracost,va multumesc din suflet anticipat
Depuneti plangere la politie.In acelasi timp solicitati Ministerului Afacerilor Externe sa intervina prin ambasada romana din Beirut ,pentru a contacta autoritatile libaneze,pentru ca daca a reusit sa scoata copilul din Romania cu documente false-deci a comis o infractiune-putem vorbi de o fapta penala comisa si pe teritoriul statului libanez,pentru ca s-a folosit de aceleasi documente false pentru a intra impreuna cu minorul pe teritoriul libanez .
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
andymaurul, utilizator
andymaurul a scris:

Depuneti plangere la politie.In acelasi timp solicitati Ministerului Afacerilor Externe sa intervina prin ambasada romana din Beirut ,pentru a contacta autoritatile libaneze,pentru ca daca a reusit sa scoata copilul din Romania cu documente false-deci a comis o infractiune-putem vorbi de o fapta penala comisa si pe teritoriul statului libanez,pentru ca s-a folosit de aceleasi documente false pentru a intra impreuna cu minorul pe teritoriul libanez .

DAR SINCER,EXISTA VREO SANSA IN A-MI RECUPERA COPILUL?
Doamna,oare cine poate garanta ca asa va fi,avand in vedere conditiile date?Dar,legal,este tot ceea ce puteti face momentan.Greseala dvs.s-a produs in momentul in care ati stiut ca a iesit impreuna cu minorul in mod fraudulos din tara,si nu ati denuntat autoritatilor romane aceasta infractiune.
andymaurul a scris:

Doamna,oare cine poate garanta ca asa va fi,avand in vedere conditiile date?Dar,legal,este tot ceea ce puteti face momentan.Greseala dvs.s-a produs in momentul in care ati stiut ca a iesit impreuna cu minorul in mod fraudulos din tara,si nu ati denuntat autoritatilor romane aceasta infractiune.

OK.voi lua legatura zilele acestea cu dvs.sa vedem ce se mai poate face.va multumesc din suflet
Sanse exista insa....... trebuie sa faceti niste demersuri in acest sens. Daca veti astepta in continuare vreun semn din partea sotului, s-ar putea sa fie deja prea tarziu. este posibil sa se creeze impresia ca ati avut o atitudine pasiva fata de ce se intampla si cazul dumneavoastra sa fie tratat cu superficialitate. (cum, de altfel, se intampla tot mai des).

Alte discuții în legătură

Căsătorie cu cetățean sirian la ora actuală Epsilonn Epsilonn Bună tuturor, numele meu este Nicu, locuiesc și lucrez in Regatul Unit și am nevoie de sfatul dumneavoastră într-o problemă foarte delicată. Situația ... (vezi toată discuția)
Divort,minor mutat fara acordul ambilor parinti ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! astept un raspuns legat de urmatoarea speta: -in timpul divortului,mama muta minorul in alta localitate fara sa ma instiinteze ,nu pot lua ... (vezi toată discuția)
Divort. casatoriile mixte se desfac la jud sector 1? Costi BIOLAN Costi BIOLAN Casatorie mixta incheiata la Primaria Sect 5 in 1993. Separati in fapt din 1998. Trei copii minori care locuiesc cu tatal, in Liban din 1994. Din cauza ... (vezi toată discuția)