Bună tuturor, numele meu este Nicu, locuiesc și lucrez in Regatul Unit și am nevoie de sfatul dumneavoastră într-o problemă foarte delicată. Situația este prezentată în paragrafele ce urmează.
De un an de zile țin o legătura la distanță foarte strânsă (facebook, WhatsApp, Viber, Skype) cu prietena mea care este cetățean Sirian. Ea locuiește într-o zonă lipsită de război în orașul Alep în nordul Siriei și are o situație buna familie / servici / casă.
De curând ne-am întâlnit în Beirut, Liban unde ne-am văzut pentru prima dată în realitate și am petrecut o săptămână foarte relaxantă și ne-am simțit foarte bine împreună.
Totodată,în Beirut ne-am întâlnit pentru a afla răspunsul la Viza de Vizita pentru Căsătorie în UK, care, evident, a fost respinsă în baza faptului ca nu ne-am văzut niciodată. Aplicația și portofoliul au fost foarte bine realizate (120 de pagini cu totul bine pus la punct + avocat...), doar că nu ne văzusem până la momentul aplicației.
Pe scurt, acum ne-am și văzut și am aflat și răspunsul celor din UK. Problemele pe care le propun sunt organizate în paragrafele de mai jos.
1.0. Citesc și mi se spune că persoanele din Siria nu sunt 'bine văzute', ceea ce înțeleg. Mi se spune să mă căsătoresc oriunde în lume și apoi să aplic pentru reîntregirea familiei din UK (sau chiar RO dacă ar fi să locuiesc acolo).
1.1. Dar cum mă pot căsători oriunde în lume la o ambasadă a României, de exemplu în Beirut unde putem călatori amundoi fără probleme, atâta timp cât nu am reședință acolo - ceea ce este o condiție obligatorie???
2.0. Pot să îi fac invitație în România (cunosc demersurile de la IGI) dar... ea e din Siria... și vreau să o chem pentru o perioadă în care să ma căsătoresc cu ea acolo și, mai departe, vedem cum obținem celelalte acte.
2.1. Cât de lungă ar trebui sa fie perioada pentru care o chem? Am nevoie doar de suficient timp în care să mă căsătoresc și apoi să fac demersuri pentru a obține permis de ședere temporară.
2.2. În legătură cu aceasta, eu sunt în UK, dar tatăl meu mă va ajuta cu totul din România, cu acte, cu adresa unde ea va locui.
2.3. Eu am carte de identitate RO și am reședința în RO, doar că la o adresă diferită de cea a tatălui meu. Este asta o problemă?
2.4. Vreau să pun împreuna cu actele necesare și o scrisoare în care să relatez povestea noastră și să explic și să demonstrez (poze împreună în Beirut, bilete avion, conversații online) relația noastră și că vreau să ne întâlnim pentru ca ea să îmi cunoască familia etc... Credeți că este bine să procedez așa; să dau de înțeles că defapt vreau să fiu cu ea? Ce mă sfătuiți?
3.0. În UK avocații spun că pentru cei din EU care locuiesc în UK există o aplicație nouă (care costă 2500£) și care este recent apărută datorită Brexit-ului. Această aplicație ar putea să îmi aducă prietena la mine fără nici un fel de întrebări și cu minime probleme iar ea ar fi ca o persoană ce depinde de mine și. după ce expiră cele 6 luni de vizită, nu are nevoie să se întoarcă în Siria întrucât aplicăm aici pentru 'permis de familie'. Eu nu găsesc nimic pe internet în legatura cu treaba asta... dumneavoastră, care, dacă aveți și experiență de UK, ce părere aveți?
Vă mulțumesc foarte mult și vă rog ajutați-mă. Vreau să rezolv această problemă foarte atent și vreau să știu că există speranță pentru o persoană din Siria să ajunga în EU - prin ce mijloc, vă rog să îmi luminați mintea?
Va rog daca are icnevba experienta cu cetateni sirieni! Pot sa o aduc pe prietena mea in tara avand in vedere ca suntem intr-o relatie de un an si avem un portofoliu de documente care sa dovedeasca originalitatea relatiei dintre noi?
Mi s-a spus sa trimit impreuna cu aplicatia si CV-uri in RO si ENG + poze cu familia si casa ei (ea are o situatie luand in considerare tara in care se afla) + scrisoare de intentie in care sa descriu relatia dintre noi si intentiile etc... Ce parere aveti de asta?
Vreau sa o aduc intr-o vizita si am toate conditiile pentru a aplica pentru invitatie pentru viza C/VV.
Imi doresc ca persoana de la Ambasada Romaniei sa inteleaga relatia dintre noi.
Ce trebuie sa fac avand in vedere ca ea este din aceasta tara? Ce cale sugerati ca ne-ar aduce sanse mari de reusita?
Va multumesc si va rog din suflet sa ma ajutati cu niste raspunsuri.
La ora actuala nu prea se incurca nimeni cu persoane din Siria. E foarte greu sa va poata ajuta cineva in conditiile date. Nu va ramane decat sa mergeti la IGI si sa cautati ajutorul legal. [ link extern ]