Ce sa va propunem, decat sa va prezentati la Inspectoratul General de Imigrari de la locul dvs. de domiciliu. Acolo veti primi toate informatiile generale. Desigur va fi greu, dar nu imposibil. Important este sa perseverati, cu rabdare, mai ales daca o iubiti, asa cum sustineti si in postarile anterioare.
Acum sunt in faza in care ma gandesc cum sa conving autoritatile responsabile cu acordarea vizei.
Eu lucrez si locuiesc in UK la ora actuala. Tatal meu va face invitatia. Sa ii fac tatalui meu imputernicire? Eu voi fi cel care o va aduce in Romania pe prietena mea atunci cand viza va fi accepatata.
Mi s-a spus de la IGI sa adug la anexe si CV-uri in ENG si RO, o scrisoare in care sa descriu relatia noastra, dovezi si poze ca ne-am intalnit in Beirut, poze famile ale prietenei mele + rezervare bilet avion pentru ea pentru cand doresc sa aiba loc vizita.
Sa mentionez faptul ca ea lucreaza acolo ca invatatoare? Trebuie sa reusesc sa ii fac sa inteleaga ca nu va exista riscul de azil politic si ca doresc doar sa fac relatia noastra mai puternica si ca doreste sa imi cunoasca familia dupa intalnirea noastra in Beirut, care a fost foarte greu de pus la punct... Si exista sansa sa ne casatorim in tara in Romania. Doar ca nu voi mentiona 'casatorie' in aplicatie.
Voi avea dovezi cum ca am trimis bani catre ea pentru a pune la punct intalnirea in Beirut daca este necesar ca anexa.
Trebuie sa reusesc sa fac o aplicatie din care sa reiese faptul ca ea are legaturi cu familia, este dintr-o zona fara razboi, are servici acolo, si totodata vreau sa ne dezvoltam relatia existand sansa sa ne unim prim casatorie. Si, in acelasi timp, trebuie sa arat ca ea nu ar ajunge la stadiul de a aplica pentru azil politic.
Va rog sa ma sfatuiti si sa imi spuneti o parere. Romania nu este ca UK cand vine vorba de frica de risc de azil politic.
Cum sa procedez sa fac o aplicatie curata in timp ce prezint doar adevarul? Eu o iubesc mai mult decat orice pe lumea asta si imi doresc sa fiu cu ea...
Ce ma sfatuiti va rog? Stiu ca cetateni din Siria sunt acceptati mai usor in Romania decat, spre exemplu, UK.
Viza
silent_scream
Buna seara!
Am si eu o intrebare in legatura cu viza pt Romania a unui cetatean sirian!
Daca acesta este plecat in Turcia si ii trimit invitatia acolo, ... (vezi toată discuția)