avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie cu cetatean Sirian cu protectie subsidiara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie cu cetatean Sirian cu protectie subsidiara

Buna ziua, numele meu este Nicu. In legatura cu posturile mele de anul trecut, prietena mea, cetatean Sirian, are acum statut de protectie subsidiara (2 ani) si asteptam pasaportul ei. Dupa ce il va primi, ne vom casatori in Romania si va primi un nou ID cu valabilitate de 1 an.

La starea civila ni s-a spus ca ea are nevoie doar de ID si pasaport pentru casatorie (in afara de certificat medical, declaratie notar etc...) si nu ne trebuie scrisoarea de celibat de la Ambasada si nimic de la Ambasada oricum (scrisoarea de celibat era imposibil de obtinut...)

Eu doresc sa o aduc la mine in UK cat de curand si vreau sa stiu daca ar trebui sa mai aplicam pentru permisul de sedere de 5 ani si in ce va consta... eu am inteles ca vor fi controale, interviuri etc..., ceea ce este in regula... doar ca eu lucrez in UK.

Daca aplicam pentru 5 ani, trebuie sa fiu in permanenta in Romania pentru acea perioada (de 3 luni mi s-a spus)? Controalele vor fi mai multe sau doar unul? Va fi sau vor fi programate? Credeti ca are sens sa aplicam pentru el sau sa aplicam direct pentru a o aduce in UK?

Ce pareri sau experiente aveti sau ati avut dumneavoastra?

Va multumesc si astept raspunsurile voastre,
Nicu
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
Epsilonn, utilizator
Cel mai recent răspuns: Epsilonn , utilizator 15:15, 28 Noiembrie 2018
In primul rând: nu sunteți căsătoriți ,
Permisul ședere se poate obține respectând anumite condiții!
Dacă sunt îndeplinite aceste condiții poate aplica pentru permis de ședere.
Controalele nu se anunta, vin sa verifice când doresc in decurs de o luna și jumătate de la data când aplicați.

Stiu ca nu suntem casatoriti... Din acest motiv doresc sa ma informez din timp in legatura cu ce se intampla dupa intrucat, pentru moment, am aflat ca ne putem casatori, ceea ce a fost o veste extraordinara dupa foarte multa bataie de cap...

Mi s-au dat si alte raspunsuri... La IGI mentionau de 3 luni, nu o luna si jumatate... si ni s-a spus ca se anunta controalele cu o zi inainte (nu pot aparea oamenii la usa chiar la orice ora ma gandesc eu...) dar am primit si alte raspunsuri si nu gasesc nicaieri scris... Unde pot citi lucrurile astea? Sunteti 100% sigura de afirmatia dumneavoastra? Ati avut clienti sau ati cunoscut persoane care trec prin aceeasi experienta ca a mea?

In final, am facut totul de unul singur si am scos-o la capat dar nu spun ca nu m-au ajutat si experientele anterioare.

Acum prietena mea se afla in Romania datorita faptului ca ne iubim si am fost mai mult decat insistenti.

In legatura cu ce am intrebat despre aplicatia pentru UK, aveti vreo parere? Puteti oferi mai multe detalii referitor la 'anumite condiții!'?

Va multumesc mult pentru raspuns!

P.S. Am colaborat cu un avocat din UK si unul din Romania pe parcursul a doi ani si am esuat doua aplicatii, una pentru UK si una pentru Romania, pentru ca am ascultat orbeste de ei si de cate ori spuneam ca nu mi se pare corect ceea ce spun, mi se spunea sa am incredere pentru ca ei au avut o multime de cazuri si au avut succes etc... multi utilizatori pe diferite forumuri mi-au dat tot felul de raspunsuri.

In cazul nostru, ea avand protectie subsidiara in RO si eu fiind in UK, vreau sa caut o cale mai usoara de a o aduce in UK pentru ca aici lucrez si locuiesc.

avocatmaria a scris:

In primul rând: nu sunteți căsătoriți ,
Permisul ședere se poate obține respectând anumite condiții!
Dacă sunt îndeplinite aceste condiții poate aplica pentru permis de ședere.
Controalele nu se anunta, vin sa verifice când doresc in decurs de o luna și jumătate de la data când aplicați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Căsătorie cu cetățean sirian la ora actuală Epsilonn Epsilonn Bună tuturor, numele meu este Nicu, locuiesc și lucrez in Regatul Unit și am nevoie de sfatul dumneavoastră într-o problemă foarte delicată. Situația ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt casatorita cu un cetatean sirian, am nascut de ... Codruta Dejeu Codruta Dejeu Buna ziua! Sunt casatorita cu un cetatean sirian, am nascut de curand si cand am fost la inregistrarea nou-nascutului mi s-a spus ca este nevoie de pasaportul ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa imi aduc prietena din siria in vizita Epsilonn Epsilonn Buna, numele meu este Nicu si as dori sa imi aduc prietena din Siria in vizita in tara. Vorbim de un an si ne-am intalnit in Beirut recent. As vrea sa ii ... (vezi toată discuția)