avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca

Buna ziua,
Lucrez de 3 ani intr-un domeniu in care nu se poate face carte de munca.
Puteti sa imi spuneti daca exista posibilitatea de a plati eu darile la stat si sa mi se faca carte de munca cu salariul minim pe economie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:12, 24 August 2011
De la 01 ianuarie 2011 nu se mai intocmesc carti de munca, evidenta salariatilor din Romania se tine electronic de catre Inspectoratele Teritoriale de Munca. Insa, aveti dreptul iar angajatorul este obligat sa incheie contract individual de munca, daca prestati activitatea remunerata, in calitate de persoana fizica. Angajatorul va declara ITM contractul si va efectua plata impozitelor si contributiilor catre stat, decurgand din contract. Care poate fi domeniul care nu permite? :(
Nu la fel se pune problema in situatia persoanelor juridice- comercianti, intreprinderi individuale, persoane fizice autorizate, asociatie familiala, cand raporturile de colaborare se stabilesc prin contracte/conventii comerciale si cand plata tututor taxelor catre stat o faceti dumneavoastra, nu angajatorul.
artenealexandra a scris:

Buna ziua,
Lucrez de 3 ani intr-un domeniu in care nu se poate face carte de munca.
Puteti sa imi spuneti daca exista posibilitatea de a plati eu darile la stat si sa mi se faca carte de munca cu salariul minim pe economie?
Va multumesc!


Plata contributiilor de catre dvs la bugetul de stat nu se poate face decat in baza unor contracte de asigurare ... in acest fel, veti putea beneficia de stagiu de cotizare la somaj, pensii etc.

Carnetele de munca nu se mai folosesc de la 01.01.2011 .... daca sunteti functionar public
aveti grija la incompatibilitati...
Buna seara,

Fac terapie ABA cu 2 copii cu autism, acasa la ei.
artenealexandra a scris:

Buna seara,

Fac terapie ABA cu 2 copii cu autism, acasa la ei.


Cine v-a angajat ? .. o persoana fizica sau juridica pentru asa ceva ? ... din ce spuneti dvs , acesta nu este un domeniu in care nu se fac acte privind incheierea unui raport de munca.

Am fost angajata de catre persoane fizice( parintii celor 2 copii).
Nu sunt psiholog de profesie, am terminat o alta facultate insa doresc sa continui lucrul cu copiii.
Din discutiile cu alte persoane care fac terapie ABA acasa am inteles ca nu se face nici un contract de colaborare cu parintele copilului
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
artenealexandra, utilizator

Alte discuții în legătură

Cotizatii retroactive GeoTom GeoTom Buna ziua, In perioada Mai 2013 - Noiembrie 2014 am lucrat, fara contract de munca, practicand terapia ABA in particular, la mai multi copii cu deficiente ... (vezi toată discuția)
Statut asociatie nonprofit stefan120914 stefan120914 Buna seara Sunt parintele unui copil cu autism si vreau sa infiintez o asociate ăentru a strange fondurile necesare terapiei si tratamentului. Am citi ca ... (vezi toată discuția)
Inteprindere individuala - angajati, cas, posibil contract de munca? olden olden 1. titularul unei inteprinderi individuale daca lucreaza este obligat sau poate sa incheie contract de munca pe inteprinderea la care este titular, adica a ... (vezi toată discuția)