avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cotizatii retroactive
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cotizatii retroactive

Buna ziua,

In perioada Mai 2013 - Noiembrie 2014 am lucrat, fara contract de munca, practicand terapia ABA in particular, la mai multi copii cu deficiente din spectrul autism. Acum imi dau seama ca acea perioada de timp figureaza ca “timp pierdut” in istoria activitatii mele profesionale. Incerc acum sa repar greseala, sa obtin un contract de munca pt intervalul respectiv si sa cotizez toate cele necesare la stat, iar mai apoi sa obtin o adeverinta de la fisc cu dovada angajarii mele si platitor de taxe.
Intrebarea mea esti: Este posibil sa platesc retroactiv contributiile la stat pt o anumita perioada de timp daca obtin contractul de angajare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 22 Noiembrie 2017
Aveti posibilitatea asigurării doar pentru contributia la pensie pentru cel mult 5 ani anteriori datei la care se încheie contractul de asigurare socială. Adica mergeti acum la casa de pensii de care apartineti si rezolvati.
Dar nu contributia la pensie este nevoia mea, ci mai degraba vechimea in munca. Am nevoie sa demonstrez ca am lucrat in peruoada respectiva iar eu nu am cu ce.. De aceea doresc sa stiu daca se poate acoperi cumva plata taxelor astfel incat sa figureze pe adeverinta de la fisc cum ca am lucrat.
Plata contributiilor nu va confera vechime in munca ... art.16 alin.5 C.mun. prevede : Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca artenealexandra artenealexandra Buna ziua, Lucrez de 3 ani intr-un domeniu in care nu se poate face carte de munca. Puteti sa imi spuneti daca exista posibilitatea de a plati eu darile ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca popescu ela popescu ela Buna ziua, doresc sa va adresez o intrebare legata de vechimea in munca. Am fost angajata in Romania un numar de ani dupa care am plecat in strainatate, ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale creatza_70 creatza_70 Buna ziua! Intrebarea este din partea unei cunostinte. Aceasta lucreaza cu carte de munca la un spital si mai are si un contract la un cabinet medical, ... (vezi toată discuția)