avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare
Discuție deschisă în Executare silită

executare

Sunt asociat unic intr-un srl cu sediul social in acelasi loc cu domiciliul.Sunt executat pe apartament ca persoana fizica pentru un imprumut intre persoane fizice.Contractul de inchiriere pentru sediul social expira in 2015.Ce se intampla cu contractul de inchiriere?
Cel mai recent răspuns: niccos , utilizator 23:58, 23 August 2011
Buna ziua

In mod legal o executare silita poata fi facuta impotriva titularului dreptului de proprietate al apartamentului, cum dvs sunteti acela, executarea silta poate continua incalcandu-se practic contractul de inchiriere care este o conventie incheiata intre persoana fizica(dvs) si persoana juridica(persona distincta de drept cu obligatii si drepturi, patrimoniu propriu si sediul social distinct).
Societatea in sine, ca si persoana juridica, dupa ce sediul social va fi executat silit poata sa se indrepte impotriva persoanei fizice care nu a respectat rigoriile contractului de inchiriere(a fost tulburata in pasnica si linistita posesie a bunului inchiriat)
Prin contractul de inchiriere nu se transmite "dispozitia' caracter al dreptului de proprietate ci doar celelalte doua dezmembraminte ale acestuia posesia si folosinta, dispozitia(aduci dreptul de a dispune de bun prin vanzare-cumparare, donatie, schimb)ramane in continuare la persoana fizica9proprietarul de drept al imobilului) in speta dvs.

Cam asta este, contractul de inchiriere nu are nici un efect inrauritor asupra dreptului de executare silita a creditorului asupra bunului imobil(se executa practic dispozitia dreptului de proprietate)

Cu toata stima,

Nimic nu impiedica pe creditorul dvs sa va execute imobiliar, iar in cazul nefericit in care veti pierde apartamentul, este clar ca acel contract de inchiriere nu va mai avea obiect. Daca doriti ca acel S.R.L. sa functioneze in continuare, trebuie sa gasiti un alt sediu si sa faceti modificarile care se impun la O.R.C.
Cred ca dl. butucaru, care v-a raspuns mai sus, nu a inteles ca dvs aveti dubla calitate in speta, atat de proprietar al apartamentului, cat si de asociat unic la S.R.L.-ul care isi are sediul in acel apartament!
Subscriu la cele explicate de @petmarcris in ideea ca @butucaru nu a fost chiar explicit pe speta.
In conditiile in care se va efectua executarea, se vor schimba automat partile din contract, adica nu va mai fi acelasi proprietar care a incheiat contractul de inchiriere cu firma.
In concluzie, contractul nu mai este valabil, si va trebui schimbat sediul social la o alta locatie.
Asta am inteles ca era intrebarea.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme sediu social - executare silita? Selenus Selenus Salutari la toata lumea. Am si eu o mica problema: acum cativa ani sotia mea si cu fratele meu erau coproprietari pe un apartament. Fratele sotiei a facut un ... (vezi toată discuția)
Ajutor inchiriere pfa pe cod caen 6820 norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -[b]Persoana fizica P[/b] este proprietarul unui [b]apartament A[/b]. -aceeasi ... (vezi toată discuția)
Cum se face executarea silita a bunurilor mobile? Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai Cum se executa bunurile mobile? Inteleg ca executorul are dreptul oricand sa intre in casa pentru executarea silita in virtutea faptului ca executa hotararea ... (vezi toată discuția)