avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani la negru pentru vanzarea unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani la negru pentru vanzarea unui apartament

Daca matusa mea vinde apartamentul cu 20 000 euro, poate, la intelegere cu cumparatorul, sa treaca doar 15 000 pe contract ca sa imparta mai putin cu mine, si la negru sa ia doar ea restul de 5 000?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 11:43, 24 August 2011
Da, dar nu e legal.
Banuiesc ca intrebarea dvs. este una retorica.
Am sa va raspund cu o alta intrebare : ce credeti ca ar putea sa o impiedice sa nu procedeze asa?
Insa, procedand astfel, ar savarsi infractiunea de inselaciune, in coautorat cu cumparatorii si, posibil, infractiunea de evaziune fiscala.
Puteti, intr-o discutie pe care sa o aveti personal cu cumparatorii, sa le sugerati acestora ca intr-o asemenea situatie veti depune plangere penala.
Matusa mea e atat de avida dupa bani incat ma astept la orice....saptamana trecuta bunica a vandut un teren cu 15000 lei mie si surorii mele ne-au dat 2000 si restul a ramas la bunica si la matusa-fiica ei. Eu cu sora suntem nepoate de la fiul decedat. Banii nu s-au impartit in fata notarului ci acasa ca am avut incredere in ele. Fara semnatura noastra nu puteau vinde.
Daca terenul a fost cumparat in timpul casatoriei cu bunicul atunci trebuia sa primiti aproximativ 2800 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)
O dezbatere a mostenirea itescu itescu Buna ziua,ma numesc Andreea si as vrea sa-mi spuneti si mie ce drept imi revine dintr-o mostenire lasata de bunica mea.Este un apartament cu 4 camere care ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate magico magico Am o casa impreuna cu sora de la bunici care au murit ,obtinuta prin contract de vanzare cumparare cu banii primiti ,dar pe pamantul care il aveau la rol nu ... (vezi toată discuția)