avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pot face daca se refuza executarea unei hotarari ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pot face daca se refuza executarea unei hotarari judecatoresti irevocabile

Buna ziua,
In 2009 am obtinut o decizie definitivă şi irevocabilă, impotriva unui angajator ce imi suspendase CIM (contractul de munca) pe motiv ca ma angajasem si la un alt angajator (in ciuda acestu fapt el angajase in locul meu pe cineva la cumul ;), prin care acesta era obligat sa ma repuna in drepturi si sa-mi plateasca salariile pana la repunerea in drepturi .
Am depus numeroase cereri scrise catre angajator pentru a respecta aceasta hotarare, insa a refuzat, la fel si foarte multi executori, astfel depunand o prima plangere penala (intemeiata pe Codul Penal) - procurorii au dat NUP (pentru ca a declarat faptuitorul ca nu a vrut sa ma prejudicieze), am contestat in instanta - la judecatorie am castigat, la tribunal s-a retrimis spre rejudecare, si am pierdut apoi la judecatorie. Acum am termen pentru recursul depus de mine si am facut o noua plangere penala (intemeiata pe dreptul muncii).
Mentiuni:
1. Cei implicati in proces sunt importante persoane politice (prefect si sotia vicepresedintelui Consiliului Judetean)
2. Sustin ca nu ma repun in drepturi deoarece intre tip m am angajat la un alt angajator :))) si nu aveam voie :))).

Intrebarile ar fi:
As avea vreo sansa de a putea pune aceasta hotarare in executare, fara sa ma adresez CEDO ?
- [ link extern ] .
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 09:10, 24 August 2011
Daca hotarirea mentioneaza reintegrarea in postul anterior trenbuie sa o execute, nu se pot prevala de o caluza dse exclusivitate care sa va interzica sa lucratiu la alt angajator, o asemnea cluaza este nula, iar in privinta celui angajat pe postul dv., codul muncii prevede expres incetarea CIM al acestei persoane in cazul reintegrarii dv. Daca sunt peroane cu influenta solicitati stramutarea causei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare hotarare definitiva. am hotarare definitiva ( 27.10.2023 ... Vasiledumitru58 Vasiledumitru58 nerespectare hotarare definitiva. Am hotarare definitiva ( 27.10.2023 )a CA Brasov pentru reintegrare in munca si plata salariilor si tuturor drepturilor ... (vezi toată discuția)
Se poate depune plangere penala ? ContSters327384 ContSters327384 Buna seara ! SA va zic pe scurt ! Contestatie la judecata pentru netrimitere/neurmarire penala ! Am avut primul termen acum 2 saptamani si au amanat din cauza ... (vezi toată discuția)
Temei incetare cim ContSters79137 ContSters79137 mai multi angajati, concediati abuziv pentru abateri disciplinare. nu se realizeaza procedura convocarii pentru cercetarea disciplinara prealabila, contestatia ... (vezi toată discuția)