avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate depune plangere penala ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate depune plangere penala ?

Buna seara ! SA va zic pe scurt ! Contestatie la judecata pentru netrimitere/neurmarire penala ! Am avut primul termen acum 2 saptamani si au amanat din cauza ca nu se afla ordonanata data de procurorul superior ierarhic ( depunand prima data plangere la procurorul superior ierarhic ) . Ordonanta nu vrea sa o trimita procurorul la care a fost dosarul . Se poate depune plangere de abuz in serviciu impotriva lui ?
Cel mai recent răspuns: ContSters327384 , utilizator 19:20, 14 Noiembrie 2014
Asteptati redactarea ordonantei nu va grabiti cu plangerea penala. Avand contestatie pe rol ,se va redacata si se va depune la dosar.Este un volum mare de munca la Parchete .
Stiu ca cei de la Perchet au multe dosare in lucru , dar problema este ca contestatia s-a depus pe data de 06.10.2014 si de atunci i s-a pus in vedere sa trimita si ordonanta data de procurorul superior ierarhic . Procurorul , are relatii d prietenie cu familiile celor reclamanti . E problema ca am trimis si cerer de stramutare la Parcht , impreuna cu o cerer si cererea de stramutare pur si simplu nu exista la dosar in acest moment . Este abuz in serviciu ? Pot depune la DNA plangere penala pentru abuz in serviciu ?
Procurorul ierarhic superior trebuia sa solutioneze plangerea dv impotriva solutiei de neurmarire/netrimitere in judecata a procurorului de caz, in termen de 20 de zile de la data primirii acesteia si sa vi-o comunice. De la data comunicarii solutiei procurorului ierarhic superior dv. aveti la dispozitie 20 zile pentru a formula plangere la instanta impotriva solutiei de netrimitere/neurmarire. ca atare, dv. ar trebui sa aveti raspunsul procurorului ierarhic superior si sa il fi depus la dosar.
In cazul in care procurorul ierarhic superior a lasat plangerea dv. nesolutionata, aceasta nu impiedica judecatorul sa solutioneze plangerea dv. contra solutiei procurorului de caz, adresata instantei, daca ati introdus-o in termen.
Deci , procurorul ierarhic superior a solutionat plangerea , considerando netemeinica dar procurorul la cre a fost dosarul refuza sa o trimita la judecatorie la dosar . Deja s-a amanat de 2 ori dina cesta cauza . E abuz in serviciu cred eu ?! Pot depune plangere penala ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu pentru procuror ContSters327384 ContSters327384 Buna ziua ! Am facut contestatie impotriva solutiei de clasarare a prim procurorului parchetului x , la procurorul ierarhic superior .... Dupa ce au ... (vezi toată discuția)
Hotararea definitiva in penal cristinabirche cristinabirche Buna ziua Este vorba de plangerea impotriva solutiei de neurmarire la instanta respinsa ca nefondata,desi dosarul nu este completat! Am rugamintea sa imi ... (vezi toată discuția)
Termen pentru atacarea actelor procurorului wap54 wap54 Dupa noul cod penal la cat timp de la primirea unei ordonante de NUP la o sesizare poti depune contestatie la prim-procuror? Dupa prim - procuror unde mai poti ... (vezi toată discuția)