Buna seara ! SA va zic pe scurt ! Contestatie la judecata pentru netrimitere/neurmarire penala ! Am avut primul termen acum 2 saptamani si au amanat din cauza ca nu se afla ordonanata data de procurorul superior ierarhic ( depunand prima data plangere la procurorul superior ierarhic ) . Ordonanta nu vrea sa o trimita procurorul la care a fost dosarul . Se poate depune plangere de abuz in serviciu impotriva lui ?
Asteptati redactarea ordonantei nu va grabiti cu plangerea penala. Avand contestatie pe rol ,se va redacata si se va depune la dosar.Este un volum mare de munca la Parchete .
Stiu ca cei de la Perchet au multe dosare in lucru , dar problema este ca contestatia s-a depus pe data de 06.10.2014 si de atunci i s-a pus in vedere sa trimita si ordonanta data de procurorul superior ierarhic . Procurorul , are relatii d prietenie cu familiile celor reclamanti . E problema ca am trimis si cerer de stramutare la Parcht , impreuna cu o cerer si cererea de stramutare pur si simplu nu exista la dosar in acest moment . Este abuz in serviciu ? Pot depune la DNA plangere penala pentru abuz in serviciu ?
Procurorul ierarhic superior trebuia sa solutioneze plangerea dv impotriva solutiei de neurmarire/netrimitere in judecata a procurorului de caz, in termen de 20 de zile de la data primirii acesteia si sa vi-o comunice. De la data comunicarii solutiei procurorului ierarhic superior dv. aveti la dispozitie 20 zile pentru a formula plangere la instanta impotriva solutiei de netrimitere/neurmarire. ca atare, dv. ar trebui sa aveti raspunsul procurorului ierarhic superior si sa il fi depus la dosar.
In cazul in care procurorul ierarhic superior a lasat plangerea dv. nesolutionata, aceasta nu impiedica judecatorul sa solutioneze plangerea dv. contra solutiei procurorului de caz, adresata instantei, daca ati introdus-o in termen.
Deci , procurorul ierarhic superior a solutionat plangerea , considerando netemeinica dar procurorul la cre a fost dosarul refuza sa o trimita la judecatorie la dosar . Deja s-a amanat de 2 ori dina cesta cauza . E abuz in serviciu cred eu ?! Pot depune plangere penala ?