avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de preaviz

Buna ziua. Am o intrebare , si anume daca angajatorul te poate da afara in perioada de preaviz, de 20 de zile, si in ce conditii.Mentionez ca mi-am dat demisia, sunt in preavizul de 20 de zile si nu am interes sa plec mai devreme de acest termen.Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 24 August 2011
Conform art. 81 alin. 7 din Codul Muncii, in cazul demisiei, angajatorul poate renunta partial sau total la efectuarea preavizului.
rocristina a scris:

Conform art. 81 alin. 7 din Codul Muncii, in cazul demisiei, angajatorul poate renunta partial sau total la efectuarea preavizului.

Cred ca acest lucru este valabil la data depunerii cererii de demisie ... pe cerere , angajatorul trebuie sa puna exact rezolutia cu sau fara preaviz ... mi se pare un abuz sa nu scrie nimic pe cerere , apoi sa i se comunica salariatului ca trebuie sa stea in preaviz , dupa care sa i se spuna sa plece ca se renunta la preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim conf art 81 alin 7 anieta anieta Buna ziua inca o data, Revin cu o alta intrebare, cu privire la incetarea CIM conf. art 81 alin 7 din Codul Muncii: Se poate face incetarea CIM a unui ... (vezi toată discuția)
Demisie anymaryh anymaryh Buna dimineata! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: un angajat si-a dat demisia, in contract e prevazut un termen de preaviz de 20 zile ... (vezi toată discuția)
Demisie DATSCH2010 DATSCH2010 Daca doresv sa-mi dau demisia care este termenul de zile dupa care pot efectiv pleca? (vezi toată discuția)