avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna dimineata!

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
un angajat si-a dat demisia, in contract e prevazut un termen de preaviz de 20 zile lucratoare pe care trebuie sa-l acorde salariatul - angajatorului, dar angajatorul nu doreste ca angajatul sa mai lucreze, cim sa inceteze cu art 81(7) Codul muncii.
Angajatorul este obligat sa-l tina pe salariat pana acesta termina preavizul de 20 zile lucratoare ?
mentionez ca salariatul vrea sa mai stea cele 20 zile lucratoare, dar angajatorul nu vrea

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2012
anymaryh, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:31, 24 August 2012
Prin art.81, alin.(7) din Codul muncii ( Legea nr.53/2003-republicata) legiuitorul da dreptul angajatorului sa renunte total su partial la termenul de preaviz.
art. 81, alin.(7)- "Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv".
Ca urmare angajatorul poate inceta contractul individual de munca la data inregistrarii demisiei.
Angajatorul ,asa cum s-a mai spus si cum se prevede in Codul Muncii la art.81 alin.7, are posibilitatea de a renunta total la termenul de preaviz .. astfel , la data primirii cererii de demisie va pune rezolutia "fara preaviz". In acest caz, c.i.m. va inceta la data renuntarii totale la termenul de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim conf art 81 alin 7 anieta anieta Buna ziua inca o data, Revin cu o alta intrebare, cu privire la incetarea CIM conf. art 81 alin 7 din Codul Muncii: Se poate face incetarea CIM a unui ... (vezi toată discuția)
Demisie articol din codul muncii mariamarineci mariamarineci Buna ziua, In ce conditii poate inceta un cim conform art 55 lit b si in ce conditii poate incetat conform art 81 al 7? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Demisia la zi, ceruta de angajat, ce articol trec in decizie? ella_1313 ella_1313 Demisia la zi, ceruta de angajat, ce articol trec in decizie? Efectiv nu mai vrea sa vina la munca, incepand cu a doua zi. e art 79 alin 1? (vezi toată discuția)