buna ziua,
rugaminte ,sant casatorita de 4 ani si stau cu el de 10 ani----avem un baietel de 11 ani si el bea intruna si ne jigneste pe mine la inceput ma batut cand a inceput copilul sa vada chestiile astea nu a mai dat in mine insa jigniri,treziri in miez de noapte pentru ami luat injuratrile de rigoare etc(sant foarte multe)si am tot incercat sa ai spun sa lase bautura ca ne distruge psihic pe mine si pe baiat si lam amenintat ca tot plec dar nu am facut-o niciodata,insa acum ma-m saturat ca mi-a zis ca eu mam nascut sa ma chinuiasca el si ca eu am voie sa respir doar cand imi zice el,asa ca am facut tot posibilul sa plec din tara ,am venit in italia si lucrez aici ca batanta cu contract legal de munca ..copilul o sa mearga aici la scoala ca iam depus actele ,,dar el continua sa imi trimita mesaje si sa ma ameninte...
intrebare;;;;;;;;;;;;;;;;;;;pot sa bag divort de el de aici din italia fara sa fiu eu prezenta acolo in romania......si cu copilul cum se procedeaza ca el nu vrea sa stea cu tacsu........
va multumesc
cu respect ioana:(:(
Imputerniciti un avocat sa va reprezinte in procesul de divort. Aveti nevoie de acte doveditoare ca din motive temeinice nu va puteti prezenta la proces ( locuiti si lucrati in strainatate )
Schimbati-va nr de telefon si nu va mai poate deranja
Potrivit prevederilor Codului Civil in materie de divort, instanta competenta este cea de la ultimul domiciliu comun al sotilor. Daca sotii nu au avut un domiciliu comun, cererea de divort se introduce la instanta de la domiciliul paratului. In materie de divort prezenta sotilor este necesare cu anumite exceptii expres prevazute de lege, printre care si faptul ca una din parti are resedinta in strainatate. In acest caz va trebui sa imputerniciti o persoana-un avocat prin procura speciala autentificata la notar ca sa va reprezinte in fata instantei. In privinta copilului, prin cererea de divort solicitati ca el sa va fie incredintat dvs. spre crestere si educare. Va trebui sa gasiti un avocat din localitatea dvs, ii puteti face o procura in fata unui notar din Italia prin care sa il imputerniciti sa ve reprezinte in fata instantei in procesul de divort. Aceasta procura o veti trimite in original, ea va trebui tradusa de un traducator autorizat si in baza ei avocatul va putea introduce actiunea de divort.
Divort
ContSters265930
Buna ziua.
As vrea sa va spun pe scurt problema mea. Sunt casatorita in Romania, dar cu domiciliul acum in Italia, pentru ca sotul are rezidenta permanenta ... (vezi toată discuția)