avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general armamentul indiferent de valoarea de achizitie este ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

armamentul indiferent de valoarea de achizitie este mijloc fix ?

lucrez la o institutie din categoria celor de aparare, siguranta nationala si ordine publica si trebuie sa achizitionez armament si tehnica de lupta.
Intrebarea mea este: daca valoarea unei arme este sub 1800 lei, respectiva arma o inregistrez in categoria mijloacelor fixe sau a obiectelor de inventar ?
M-ar ajuta foarte mult daca mi-ati indica un temei legal.
Va multumesc pentru ajutor !
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 11:19, 24 August 2011
Buna ziua,
Temei legal este C. Fiscal.
Sa va spun ce art. ramane sa studiati si dv...
Regula in materia inregistrarii in contabilitate a unor bunui achizitonate printr-o astfel de procedura si care nu vizeaza mijloc de productie, etc...
este urmatoarea:
''tot ce este fix este inventariat iar tot ce este mobil in sens larg este inregistrat in contab. ca si cheltuieli...;;
Astfel , oricum armele vor trebui sa li se atribuie nr. de inregistrare individual...de ci concluzzia este ca ele trebuiesc inregistrate in reg. inventar si sa apara ca scazute in reg de casa(plati)...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculator produs in firma Doina B Doina B O firma a achizitionat diverse componente in vederea asamblarii unui calculator. Deocamdata sunt inregistrate ca obiecte de inventar. Acum trebuie sa le ... (vezi toată discuția)
Percheziție ilegal efectuată Pompilui Avram Pompilui Avram In data de 01 septembrie m am pomeni la usa cu 10 indiviuzi politiusti cu un mandat de perchezitie . In mandat scria ca ar cauta armament detinut de catre mine ... (vezi toată discuția)
Inregistrare computere amalianeag amalianeag Am cumparat subansamble second-hand pentru calculatoare, din care IT-ul o sa faca 2 computere. Cum sa fac, sa inregistrez piesele in ct de materiale, le scot ... (vezi toată discuția)