avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare pamin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare pamin

In 1967 am cumparat pamint intravila, in suprafata de 0.26 ha.Intabularea s-a facut numai pe 0.08 ha deoarece proprietarii ( vechii si noii) erau membrii la CAP!!!. Asa era atunci.Actul de vinzare cumparare DE MINA, in fata notarului era pe 0.28 ha . Din 1967 locuim la aceasi adresa si ne achitam datoriile fata de stat .In 2000 cind s-au eliberat titlurile de proprietate s-a constata ca avem 0.19 ha , de atunci acesata este suprafata aceptata.
In 2011 dorim sa intabulam cei 0.19ha( de pe titlu), nu pot deoarece situatia este aceasta.
Intrebare :
1. Cum pot sa "legalizez" un act "DE MINA" din 1967? Din cei 5 martori din 1967 numai unul este in viata si pe vechii proprietar nu stim unde sa ii cautam .
2. Ce alta modalitate exista? la cine sa apelez la un notar sau la un avocat
multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 15:48, 24 August 2011
Daca vi s-a eliberat titlu de proprietate de catre Comisia de aplicare a legilor fondului funciar pentru cei 0,19 ha, atunci detineti deja titlu de proprietate si nu ar trebui sa existe niciun fel de impediment pentru intabulare.
Daca nu vi s-a eliberat un asemenea titlu, aveti posibilitatea sa formulati una dintre urmatoarele actiuni in instanta :
- actiune pentru constatarea dobandirii dreptului de proprietate prin uzucapiune;
- actiune pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.
Pentru lamurirea problemelor legate de persoanele care urmeaza sa stea in judecata in calitate de parati, apelati la un avocat, caruia sa-i prezentati si actele pe care le detineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare teren morosanucarmen morosanucarmen Eu am Titlul de Propietate eliberat in 1991pentru suprafata de 1 ha (o ruda de-a mea s-a ocupat de obtinerea acestui titlu pentru ca eu nu eram in tara). In ... (vezi toată discuția)
Actiune de revendicare imobiliare sau altfel de actiune? Imparatul Imparatul Detin in proprietate o suprafata de teren, cumparata prin metode forte incalcite si problematice de la sotia (mama mea vitrega) a tatalui meu. A facut un ... (vezi toată discuția)
Tot pamintul.. morosanucarmen morosanucarmen Eu am Titlu de Propietate pe 1 ha de pamint. Am aflat ca o persoana a construit in timpul colectivizarii o casa pe pamintul meu si acum a obtinut Titlu de ... (vezi toată discuția)