avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... importator si distribuitor exclusiv si oficial
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

importator si distribuitor exclusiv si oficial

Buna ziua,
Am contactat un producator din Germania pentru lista de preturi si produse. Acesta ma indrumat catre distribuitorul din Romania. Am contactat si distribuitorul din Romania, care mi-a trimis oferta dar a si mentionat ca este "importatorul si distribuitorul exclusiv si oficial" al producatorului. Mie nu imi place cum suna, mai ales ca preturile care la practica sunt destul de mari.
Din Ungaria sau chiar din Olanda as putea aduce produsele acestea si sa le ofer la vanzare mai ieftin decat daca as cumpara de la distribuitorul din Romania. (pret vanzare=cost achizitie+transport+adaos comercial+tva, imi scapa ceva ce mi-ar urca pretul?!)
Cum pot afla daca distribuitorul din Romania este "exclusiv si oficial" si cine/ce ma poate opri sa cumpar de la distibuitorii din Ungaria/Olanda si sa vand in magazinul meu din Romania?

Cel mai recent răspuns: Roxana Zbarnea , Avocat 22:00, 25 August 2008
Un raspuns in privinta exclusivitatii il puteti obtine direct de la producator. In ceea ce priveste comercializarea produselor achizitionate prin intermediul altor distribuitori din afara Romaniei, nu va opreste nimeni. Veti fi comerciant si nu distribuitor! Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de exclusivitate mai exista? mariana1974 mariana1974 Buna ziua, Comercializez produse fabricate în UE pe care le achiziţionez din afara ţării,cu factură,de la distribuitori,dar nu direct de la ... (vezi toată discuția)
Pot comercializa trabucuri cubaneze in romania? bogdan2020 bogdan2020 Pot comercializa in Romania trabucuri cubaneze in magazinul propriu chiar daca nu sunt obtinute de la unicul distribuitor din tara? Din cate stiu Brands ... (vezi toată discuția)
Posibil monopol pe piata ? syncmaster syncmaster Buna ziua, Cum poate fi interpretat urmatorul caz: Firma X din Romania importa in baza unui contract de exclusivitate un produs fabricat in Germania ( UE ... (vezi toată discuția)