avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contracte de exclusivitate mai exista?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contracte de exclusivitate mai exista?

Buna ziua,
Comercializez produse fabricate în UE pe care le achiziţionez din afara ţării,cu factură,de la distribuitori,dar nu direct de la producător.Am fost contactat de o firma,ca ar avea exclisivitate pe Romania pe aceste produse,şi mi-a pus în vedere ca nu am dreptul sa comercializez aceste produse în Romania decăt daca le cumpăr de la el,să-i divulg datele de identificare ale societăţii de unde cumpăr.Ce pot să fac,sau ce este legal.
Cel mai recent răspuns: ContSters327136 , utilizator 13:31, 27 Iulie 2014
De la cine a primit exclusivitatea? De la producator?
Dpmdv, nu are ce sa va faca si nici ce sa va impuna.
sa va trimita copie dupa acea excusivitate .
eu cred ca este vorba doar de pretul de vanzare ....adica vindeti acel produs mai ieftin si le stricati piata . actiunea dumneavoastra se numeste "dumping" , si in caz ca au drepturi de exclusivitate de vanzare , veti avea probleme .
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc,totusi nu am inteles,
ideea este ca eu vand mai ieftin aceesi produs,produsele fiind cumparate din afara tarii,legal, de ce nu am voie sa vind mai ieftin,
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Importator si distribuitor exclusiv si oficial Adrian111 Adrian111 Buna ziua, Am contactat un producator din Germania pentru lista de preturi si produse. Acesta ma indrumat catre distribuitorul din Romania. Am contactat si ... (vezi toată discuția)
Posibil monopol pe piata ? syncmaster syncmaster Buna ziua, Cum poate fi interpretat urmatorul caz: Firma X din Romania importa in baza unui contract de exclusivitate un produs fabricat in Germania ( UE ... (vezi toată discuția)
Legalitatea calitatii de "unic distribuitor" mioaram mioaram am intrat de curand in afaceri si ma lovesc deja imposibilitatea de a ma aproviziona de la anumiti producatori, pentru ca, exista deja un "unic distribuitor" ... (vezi toată discuția)